ActiviteitenToon alle activiteiten »

Welkom

Op de website van de vereniging voor veldbiologie in de Drechtsteden. Wij zijn een actieve natuurvereniging  waar iedereen met hart voor de natuur  in de Drechtsteden zich thuis kan voelen. In onze vereniging zijn mensen actief die meer willen weten en actief willen zijn in de natuur. Onderzoek, bescherming en beleving van de natuur zijn onze  uitgangspunten. De resultaten van ons werk  worden gebruikt door overheden en plaatselijke natuurbeheerders. Onze meer dan 100 jaar oude landelijke vereniging heeft ruim  50 regionale afdelingen.  Het werkgebied van de  afdeling Drechtsteden  bevindt zich tussen de ..... en de merwede
Meer weten van de natuur betekent ook meer genieten van de natuur. We leren van elkaar door samen natuurgebieden te bezoeken en  te inventariseren. In onze afdeling is veel kennis aanwezig over vogels, planten, insecten, vlinders, zoogdieren en het landschap. Ook tijdens de lezingen, cursussen en excursies,  blijkt de waarde van samen bezig zijn met de natuur. De activiteitien van onze afdeling  geven gezelligheid en plezier en worden meestal  geleid door  de deskundigen uit de vereniging. Het uitgebreide excursieprogramma wordt regelmatig uitgevoerd  in natuurgebieden buiten de Drechtsteden. De afdeling Drechtsteden van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) werkt intensief samen met andere “ groene”  verenigingen  in de regio. Voor meer informatie over onze afdeling, kortingen, reizen etc.