CODE 0 Gestopt zijn:

Alle locaties

Het verslag van de paddentrek 2019 is verschenen. Klik hier

en een powerpoint: klik hier

Zie voor de verslagen van eerdere jaren: klik hier

Voortgang Resultaten Resultaten Foto's paddentrek Fotogalerij Het weer

Er is een artikel in het blad Duin verschenen over onze ervaringen met de rugstreeppad Ctrl+klik hier

Geef je op en help de padden

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) zoekt minimaal 250 volwassenen om op verschillende locaties deze dieren over te zetten. De locaties liggen in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maassluis, Monster, Nootdorp, Pijnacker, Vlaardingen en Ypenburg. Ook ouders met kinderen of verenigingen zijn welkom.

Je kunt je opgeven bij Geert van Poelgeest (015) 261 00 48; 06 - 33 00 17 42

per email: afdelingDelfland@knnv.nl.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zet op vele plekken in Delfland in de periode tussen half februari en begin april weer padden, kikkers en salamanders over tijdens de jaarlijkse voorjaarstrek van winterverblijf naar voortplantingsplaats.

Dat doet deze vereniging omdat heel veel van deze beschermde dieren in het voorjaar worden doodgereden door het (auto)verkeer.

Geschat wordt dat zonder hulp paddenoverzetters ongeveer 1.500 à 2.000 amfibieën elk voorjaar een vroegtijdige dood sterven omdat zij tijdens hun trektocht de wegen en straten oversteken. Dit aantal loopt gedurende de rest van het jaar (zomer- en herfstmigratie) op tot ca. 5.000.

De werkzaamheden houden in:

- één vaste avond per week helpen bij het overzetten
- reken op 3 - 4 uur per avond
- amfibieën die op de weg of straat lopen met de hand overzetten
- levende en dode dieren tellen en noteren
- zonodig informatie geven aan passanten via een folder
- de resultaten melden

De periode en tijden:

- vanaf half februari tot begin april één vaste avond per week
- van 19.00 (begin van de schemering) tot ± 22.00 uur

Ter ondersteuning ontvang je:

- handleiding met instructies, plattegrond en overige informatie
- folders voor belangstellenden
- zaklamp en/of reflecterend vest (beperkt beschikbaar)

Aan het einde van de actie worden de resultaten besproken tijdens de afsluitingsbijeenkomst op zaterdag 11 mei.

Lees hier over de invloed van het weer op de paddentrek

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Delft, Den Haag, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Vlaardingen en Westland.

Verslag paddentrek 2018 is verschenen:

Klik hier