banner: Laag Wolfheze; foto: Marijke van der Giessen)

Wat heeft de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken u te bieden?

Wat is de KNNV?

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is een vereniging van mensen die meer willen weten van en actief willen zijn in de natuur. De KNNV is een natuurstudievereniging die zich tevens inzet voor  natuurbescherming en natuurbeleving, anders gezegd: de KNNV is de vereniging voor veldbiologie. De belangrijkste activiteiten vinden plaats in de plaatselijke en regionale afdelingen. De KNNV afdeling Wageningen en Omstreken heeft als werkgebied de gemeenten Ede, Nederbetuwe, Overbetuwe, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. De afdeling telt op dit moment ca. 430 leden, waarvan 95 % binnen deze gemeenten woonachtig zijn.

Aktiviteiten, kennis en gezelligheid

Belangstelling voor de natuur en kennis van de natuur gaan samen. In de KNNV is veel kennis aanwezig over de natuur. Of het nu bijvoorbeeld insecten, vogels, bomen, paddestoelen, wilde planten, waterleven of geologie betreft in onze vereniging zijn altijd wel een of meerdere deskundigen aanwezig. Excursies, cursussen en dergelijke worden altijd geleid door mensen die veel van een onderwerp weten. Ook worden regelmatig lezingen en werkavonden georganiseerd waardoor u uw kennis van de natuur kunt verbreden. Daarnaast worden regelmatig in uiteenlopende gebieden inventarisaties uitgevoerd. Naast kennis heeft de KNNV natuurbeleving hoog in het vaandel staan en verschaffen de gezamenlijke activiteiten plezier en gezelligheid.
Via de vereniging kunnen ook boeken van de KNNV-uitgeverij goedkoper worden aangeschaft.

Werkgroepen
Voor mensen met specifieke interesses kent de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken een aantal werkgroepen:

Lidmaatschap en verenigingsblad

Als lid van de afdeling Wageningen en Omstreken bent u automatisch lid van de landelijke vereniging met ruim 8000 led en.  De landel ijke vereniging bestaat uit ruim 50 afdelingen verspreid over het gehele land. De leden ontvangen het verenigingsblad Natura met onder andere informatieve artikelen over natuur en natuurbescherming. Het verenigingsblad Urtica is het mededelingenblad van de KNNV afdeling Wageningen en Omstreken en verschijnt 4 maal per jaar. Het blad bevat onder meer alle activiteiten van de afdeling. De Urtica is ook digitaal beschikbaar.