Datum:
donderdag 15 maart 2018 19:30
Type activiteit:

Op donderdag 15 maart weer een “Door-leden-voor-leden” avond

In de kantine van “De Rekere”, Helderseweg 63A, 1817 BB Alkmaar. Deur open om 19.30 uur.
Kom op tijd, er kunnen maar dertig mensen in de kantine.

Op deze Door-leden-voor-leden bijeenkomst zal Evert Maarschall ons verslag doen van zijn natuur-cultuurreis naar Sicilië, een Italiaans eiland gelegen in de Middellandse Zee. Er wonen ruim 5 miljoen mensen op 25.000 km (Nederland ruim 41000 km2).

Foto Evert Maarschall

Sicilië, foto Evert Maarschall

Cees Roobeek neemt ons mee naar de naar de wereld van de minipaddenstoelen, Ascomyceten. Deze komen voor op de mest van planteneters en spelen een belangrijke rol bij de omzetting van de mest van deze dieren.

Rob Monsees bezocht Australië en was onder meer verwonderd over de enorme termieten-bouwwerken die soms wel 6 tot 10 meter hoog zijn. Een aantal daarvan zijn gefotografeerd.

Foto Rob Monsees

Al met al weer een avond die de nieuwsgierigheid prikkelt en waarvan het tijdstip van de pauze niet vaststaat…….

Georganiseerd door:
Contactpersoon: