Datum:
donderdag 14 december 2017 20:00
Type activiteit:

Donderdag 14 december: Door-leden-voor-leden

Locatie: kantine van “De Rekere”, Helderseweg 63A 1817 BB, Alkmaar, telefoon 072-5200992
Deur open om 19.30, aanvang 20.00 uur, koffie en thee verkrijgbaar.
Kom op tijd, er kunnen maar dertig mensen in de kantine.

Op de laatste DLVL van 2017 komt Bert Buizer vertellen over planten-gemeenschappen en landschap in en om Bergen en de onderzoekers die zich daar mee bezig hebben gehouden zoals Eli Heimans, Jac.P. Thijsse, Victor Westhof en Jan Bijhouder (tuin- en landschapsarchitect).

Spreker Wilbert Kerkhof houdt zich intensief bezig met het voorkomen en de verspreiding van lieveheersbeestjes. Veel mensen zien de laatste jaren steeds meer gekleurde lieveheersbeestjes. Dat roept natuurlijk een aantal vragen op. Zijn er meer lieveheersbeestjes dan voorheen? Zijn er meer soorten dan vroeger? Waarom zien we ze vaker in de herfst en winter? Reageren lieveheersbeestjes op het broeikaseffect? Hoe leven lieveheersbeestjes eigenlijk? Zijn lieveheersbeestjes nuttig of schadelijk? Komen de indringers van ver weg of hebben onze eigen beestjes een nieuw onderkomen ontdekt? Waarom hebben ze van die relie-rekenkundige namen? Hoe lief zijn ze nu eigenlijk in werkelijkheid? En hoe zit het met de vrouwtjes van lieveheersbeestjes dan?

Tijdens de presentatie zal geprobeerd worden op al deze vragen een passend antwoord te geven ook al zal dit waarschijnlijk weer veel nieuwe vragen oproepen.

Wie ook wat wil vertellen en/of foto’s wil laten zie wordt verzocht zich te melden bij Rob Monsees.
Op 15 maart 2018 is er weer een door-leden-voor-leden avond.

Georganiseerd door:
Contactpersoon: