Datum:
zaterdag 28 maart 2020 13:30
Type activiteit:

Helaas, in verband met de corona-crisis gaat deze lezing niet door.

Zaterdag 28 maart. Lezing door Ron Mes: “Vogelwacht op Engelsmanplaat”.

Het gaat de Wadwachters op de Engelsmanplaat natuurlijk in de eerste plaats om het tellen en beschermen van vogels. Maar er valt meer te vertellen over de schijnbare lege wadvlakte. Bijvoorbeeld over de planten die aan het eind van het seizoen de kop boven het zand uitsteken en internationaal soms heel bijzonder en zeldzaam zijn.

De Waddenzee maakt deel uit van het Europese natuurnetwerk Natura 2000. Het natuurnetwerk bestaat uit verschillende habitattypen, zeg maar levensgemeenschappen. Op en rond de Engelsmanplaat hebben we te maken met vijf verschillende habitattypen.
Ron Mes gaat ons alles vertellen over zandbanken, slikplaten, pioniersvegetaties, schorren en embryonale duinen. De dynamiek als hoofdkenmerk. En:hoe het is om als vogelwachter op zo’n zandplaat
te wonen en hoe de mens invloed uitoefent op een ogenschijnlijk ongerept landschap.

Ron Mes is bioloog, werkte bij de provincie Zuid-Holland en heeft jarenlange ervaring als wadwachter op de Engelsmanplaat.

De lezing vindt plaats in bezoekerscentrum “De Helderse Vallei”.
Adres: De Helderse Vallei 9-11,
1783 DA Den Helder. Aanvang 13:30 uur.

Lezingen in Den Helder

Zes keer per jaar wordt er in Den Helder een lezing georganiseerd, op de laatste zaterdag van de maanden januari, februari, maart, september, oktober en november.

Locatie: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder.
Aanvang 13.30 uur, einde lezing omstreeks 15.30, toegang gratis.
Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.
Bij de Helderse Vallei is ruim voldoende parkeerruimte. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar.
Coördinator: Tineke Broersen, cabroersen@gmail.com

Georganiseerd door: