Datum: 
zaterdag 12 augustus 2017 10:00
Type activiteit: 
Inventarisatie

 

Zaterdag 12 augustus: inventarisatie-excursie Bergen aan Zee (FLORON district Noord-Holland Midden)

In de kalkarme duinen ten noorden van Bergen aan Zee ligt het Buizerdvlak. Duinbeheerder PWN heeft ons gevraagd om km-hok 104-520 een keer met een kleine groep floristen op planten te inventariseren en de groeiplaatsen van de vele zeldzame soorten van vochtige en droge heide en een kalkarm stukje duinvallei te noteren. Het is niet overal zo kalkarm door instuivend zand vanaf zee. Dit deel van het hok is voor publiek afgesloten, daarom is er een maximum van 10 personen en aanmelding verplicht.
De grote plas en het verstuivingsproject van het Buizerdvlak vallen buiten dit hok. Andere biotopen zijn een kleine rand bebouwing, wegen en naald- en loofbossen. Voor het duinterrein is een duin-dagkaart nodig, te koop bij kaartautomaten.

De excursie is geschikt voor beginners en gevorderden. We gaan determineren met de flora (neem 10x loep mee) en de gegevens invoeren via de NOVA app op de smartphone, waarbij we tevens de mogelijkheid hebben daarmee te oefenen.

Verzamelen: 10:00 uur naast Het Zeehuis (Nivon-huis), Verspyckweg 5, 1865 BJ Bergen aan Zee, GPS 104.160-520.010. Betaald parkeren overal in Bergen aan Zee kost 1,90 euro/uur (contant). Alternatief is PWN-parkeerterrein Uilenvangersweg (gratis) aan het begin van de Zeeweg, en vandaar 2,5 km lopen of fietsen. De excursie eindigt om 16.00 uur.

Aanmelden is verplicht, via florond13@gmail.com.
Het maximum is 10 deelnemers. Tijdens de excursie is Thea Spruijt bereikbaar via 06 237 39 622.

Georganiseerd door: 
Contactpersoon: 
Thea Spruijt, florond13@gmail.com
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina