donderdag 1 november 2018

Dit is het moment om lid te worden

Of om iemand die je kent het lidmaatschap cadeau te doen met Sinterklaas of Kerstmis!
KNNV Alkmaar-Den Helder verwelkomt graag nieuwe leden. Het hele jaar door, lente, zomer, herfst en winter, organiseren we excursies en activiteiten rond het thema veldbiologie.

We gaan naar buiten want in de natuur is in ieder jaargetijde van alles te beleven, en met elkaar zie en ontdek je veel meer. Tijdens de binnenactiviteiten - lezingen, cursussen - ontdek je nog meer.

Wie nu lid wordt hoeft pas in 2019 te betalen en geniet dus langer dan een vol jaar van onze activiteiten.

Voor meer informatie over het lidmaatschap bij KNNV Alkmaar-Den Helder: klik hier

Welkomstgeschenk

Alle nieuwe leden van de KNNV ontvangen een leuk welkomstgeschenk. Dit jaar kun je kiezen uit:

- Bijen en hommels verrassend vlakbij! Van hommel tot zijdebij. Bijen zorgen al zoemend voor de bestuiving van planten en zijn alleen daarom al onmisbaar. Maak in deze kleurrijke natuurgids kennis met de 38 soorten die in jouw tuin rondvliegen en lees hoe je ze kunt helpen.

- Basisgids grassen Een toegankelijke basisgids voor beginners en gevorderden. Herken snel en betrouwbaar 150 algemene soorten grassen, cypergrassen en russen aan de hand van fraaie kleurenfoto’s en unieke detailfoto’s.

- Zakgids Vogels van Nederland en België De ideale vogelgids voor wandelingen en vogelexcursies. Nu geheel herzien en uitgebreid met extra soorten en nieuwe tekeningen. Past in iedere binnenzak. Bevat compacte en overzichtelijke informatie over de belangrijkste uiterlijke kenmerken, gedrag, habitat en zang.

Winter in de duinen van Egmond, foto J.Kuip

Winterexcursie in de duinen van Egmond.
Sneeuw! Dat betekent kans op diersporen...
En doordat de bomen kaal zijn, zijn vogels goed zien.
Foto Jaap Kuip