Lezex staat voor: lezingen en excursies. Coördinator: Rob Monsees, rob.monsees@xs4all.nl

Activiteiten: in de agenda.
Voor het jaarlijkse weekend weg: ga direct naar de pagina "Weekend weg" om daar alles over te lezen!
Leden van IVN Noord-Kennemerland en leden van Vogelwerkgroep Alkmaar: van harte welkom bij alle activiteiten.

Lezingen

Vijf keer per jaar wordt er in de winter een lezing georganiseerd, op de vierde woensdag van de maanden september, oktober, november, januari en februari.

Locatie: Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 -10, 1813 BH Alkmaar.
De aanvang is 20.00 uur, einde lezing omstreeks 22.00 - 22.30 uur, toegang gratis.
Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.
In de buurt van het wijkcentrum is voldoende gratis parkeergelegenheid en in het wijkcentrum zijn drankjes te koop.

Door leden voor leden

Leden die thuis prachtige foto’s hebben die voor andere leden ook interessant zijn worden gevraagd mee te doen met de door leden voor leden avonden. Twee maal per jaar is er zo'n avond, meestal in maart en in december.

Locatie: de kantine van de Amateur Tuinders Vereniging “De Rekere”, Helderseweg 63a, 1817 BB Alkmaar.
De bijeenkomsten waar leden wat kunnen laten zien en/of vertellen van hun activiteiten in de natuur worden op prijs gesteld. De onderlinge contacten die daaruit voortvloeien worden gewaardeerd. LEZEX roept iedereen die in het bezit is van oude dia's of nieuwe digitale beelden op die te laten zien. Het maakt niet uit of dat in vijf minuten gebeurt of in een uur.
Wie ook wat wil vertellen wordt verzocht contact op te nemen met Rob Monsees.

Excursies

Lezex probeert vier keer per jaar een seizoensexcursie op zaterdag te houden: de lente-, zomer-, herfst- en winterexcursie.
Er wordt voor deze excursies zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik gemaakt.

De werkgroepen organiseren hun eigen excursies en inventarisaties: zie aldaar. De werkgroepen opereren zelfstandig, het is mogelijk dat er op een en dezelfde dag twee werkgroepen actief zijn. Kiezen dus.....

Jaarlijks weekend weg

In 2013 werd er voor het eerst voor en door KNNV Alkmaar een weekend weg georganiseerd, naar het Lauwersmeergebied. In 2014 weer: naar Zeeland. In 2015 vond het weekend plaats in Drenthe en in 2016 ging de reis naar Ameland, op 2, 3 en 4 september. De plannen voor 2017 zijn ook al bekend: Texel.
U leest er alles over op de pagina "Weekend weg".

Ameland, september 2016, foto R. Monsees

Ameland, september 2016, foto Rob Monsees