Lezex staat voor: lezingen en excursies.

John Scheepe organiseert de vijf lezingen in Wijkcentrum Overdie.
Gré Stelling en Evert Maarschall organiseren de twee Door-leden-voor-leden avonden en per jaar twee algemene excursies.

John Scheepe: ivn.egmonderhout@gmail.com

Gré Stelling: grestelling@kpnmail.nl

Evert Maarschall:epmaarschall@gmail.com

Activiteiten: in de agenda.

Leden van IVN Noord-Kennemerland en leden van Vogelwerkgroep Alkmaar: van harte welkom bij alle activiteiten.

Lezingen

Vijf keer per jaar wordt er in de winter een lezing georganiseerd, op de vierde woensdag van de maanden september, oktober, november, januari en februari.

Locatie: Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8 -10, 1813 BH Alkmaar.
De aanvang is 20.00 uur, einde lezing omstreeks 22.00 - 22.30 uur, toegang gratis.
Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.
In de buurt van het wijkcentrum is voldoende gratis parkeergelegenheid en in het wijkcentrum zijn drankjes te koop.

Door-leden-voor-leden

Leden die thuis prachtige foto’s hebben die voor andere leden ook interessant zijn worden gevraagd mee te doen met de Door-leden-voor-leden avonden. Twee maal per jaar is er zo'n avond, meestal in maart en in december.

Locatie: de kantine van de Amateur Tuinders Vereniging “De Rekere”, Helderseweg 63a, 1817 BB Alkmaar.
De bijeenkomsten waar leden wat kunnen laten zien en/of vertellen van hun activiteiten in de natuur worden op prijs gesteld. De onderlinge contacten die daaruit voortvloeien worden gewaardeerd. LEZEX roept iedereen die in het bezit is van oude dia's of nieuwe digitale beelden op die te laten zien. Het maakt niet uit of dat in vijf minuten gebeurt of in een uur. Neem contact op met Gré Stelling of Evert Maarschall en meld je aan!

Excursies

Lezex probeert twee keer per jaar een  algemene excursie op zaterdag te organiseren.
Er wordt voor deze excursies zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik gemaakt.

De werkgroepen organiseren hun eigen excursies en inventarisaties: zie aldaar. De werkgroepen opereren zelfstandig, het is mogelijk dat er op een en dezelfde dag twee werkgroepen actief zijn. Kiezen dus.....

Jaarlijks weekend weg

In 2013 werd er voor het eerst voor en door KNNV Alkmaar een weekend weg georganiseerd, naar het Lauwersmeergebied. In 2014 weer: naar Zeeland. In 2015 vond het weekend plaats in Drenthe en in 2016 ging de reis naar Ameland, op 2, 3 en 4 september. In 2017 vond het weekend plaats op Texel.
In 2018 werd er geen weekend gepland i.v.m. de viering van het honderdjarig bestaan.

Ameland, september 2016, foto R. Monsees

Ameland, september 2016, foto Rob Monsees