Coördinatoren: Bert Brussel en Richard Witte -  knnvzoogdierwerkgroepalkmaar@gmail.com

U bevindt zich hier: home→werkgroepen→zoogdierwerkgroep

Onze afdeling heeft in 2013 een nieuwe werkgroep opgericht die zich gaat richten op kleine zoogdieren zoals marters, spitsmuizen, woelmuizen, ware muizen en vleermuizen. Er kan binnen de werkgroep gebruik gemaakt worden van diverse materialen, zoals vangkooien, cameravallen, batdetectors, GPS ontvanger en determinatie-tabellen. Gestreefd wordt naar minimaal 6 activiteiten per jaar.

Wie belangstelling voor heeft voor deze werkgroep wordt verzocht contact op te nemen met de coördinatoren.
In Noord-Holland is tevens de NOZOS actief: de Noordhollandse Zoogdierstudiegroep: www.nozos.nl
Landelijk is er natuurlijk de zoogdiervereniging: www.zoogdiervereniging.nl

Het jaar 2017 is door de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot het jaar van de laatvlieger.

Over de laatvlieger is veel meer te lezen op de site van de Zoogdiervereniging: klik hier.

Laatvlieger, foto Richard Witte

Laatvlieger, Eptesicus serotinus, foto ©Bureau Endemica/Richard Witte

Het jaar 2015 én het jaar 2016 waren jaar (jaren) van de das, Meles meles.

Voor iedereen die boven het Noordzeekanaal woont een dier waar je voor moet reizen: de dichtstbijzijnde plaatsen waar je ze kunt aantreffen zijn het Gooi en de zuid-westhoek van Friesland. Het gaat gelukkig goed met deze soort, dat was dertig jaar geleden wel anders. Meer weten over de das? Klik hier.