Datum:
woensdag 15 mei 2019 19:30
Type activiteit:

Datum: Woensdag 15 mei en zaterdag 18 mei

Type activiteit: Theorieavond en dagdeel excursie

Bomen en struiken  zijn er in alle maten en soorten. Dat begint al in je tuin maar langs wegen en in parken en bossen neemt dat alleen maar toe. Er zijn nog wel een paar inheemse soorten maar in de loop van de geschiedenis is er uit de hele wereld van alles naar Nederland gehaald. En vervolgens zijn ze in Boskoop aan het knutselen gegaan. We herkennen ze dan vooral aan de vorm van de boom en het blad en soms aan de bloem of de vrucht. Voordeel van het blad is dat die relatief lang aanwezig is om te bestuderen. Een bloem is er hooguit een paar weken en de vruchten wat langer. In de lente ziet iedereen de witte bloemen van de meidoorn, maar wie heeft wel eens een eiken- of beukenbloem gezien? Bij navraag blijkt dat dit bijna niemand is! In deze cursus gaan we dat veranderen. We laten van  een groot aantal bekende bomen en struiken de bloemen, vruchten  en zaden tot in detail zien, waaronder de minuscule vrouwelijke bloempjes van de eikel.

Docent Arie van den Bremer

Georganiseerd door: Natuuracademie (KNNV Afdeling Amersfoort)

Contactpersoon Arie van den Bremer (email: a.vandenbremer@telfort.nl)

Vertrekplaats: Theorie  De Groene Belevenis in Leusden en excursie in een natuurgebied.

Kosten: € 15,-.  Leden KNNV en INV afdeling Amersfoort € 5,- korting

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
De Groene Belevenis - Leusden
Kosten:
€ 15,-. Leden KNNV en INV afdeling Amersfoort € 5,- korting
Contactpersoon:
Arie van den Bremer (email: a.vandenbremer@telfort.nl)
Vindt plaats in: