Datum:
zaterdag 6 juni 2020 10:00
Type activiteit:
Inventarisatie

Op 6 juni gaan we voor de 23ste keer met leden uit de verschillende werkgroepen een gebied in de buurt van Amsterdam inventariseren op flora en fauna. Ook niet- werkgroepleden zijn uiteraard van harte welkom en kunnen op deze manier kennis maken met de verschillende KNNV-werkgroepen. Geïnventariseerd wordt een deel van de Schellingwouderscheg.
De Schellingwouderscheg is een aaneenschakeling van groene delen die de natuur en vice versa vanuit Waterland via Schellingwoude, het Schellingwouderpark, Schellingwouderbreekpark, Het Rietland, W.H. Vliegenbos en het Noorderpark, Amsterdam Noord inbrengt. Een belangrijke groene long voor de stad. Zij kent o.a. zachte oevers, parken, weides, tuinparken, ruigtes, rietland, het oudste bos van Amsterdam en water. De Schellingwouderscheg is onder andere het leefgebied van meervleermuis, ringslang, havik en ijsvogel. Maar wat zit er nog meer?
En wat zit er precies in het meest ‘natuurlijke’ deel: het Rietland? Het Rietland bestaat uit water, riet, jong bos, dichte oevers, grasland en alles daartussen. Het water is middels een kleine waterverbinding verbonden met Het IJ en Waterland. De natuur van het Rietland is, behalve de ijsvogel en havik, nog nooit echt goed in kaart gebracht.

De inventarisatie start zaterdag om 10.00 uur en staat open voor alle leden. Aan de verschillende werkgroepen zal expertise en medewerking gevraagd worden. Het terrein kan nat zijn! Brood, laarzen en drinken meenemen.
Wij verzamelen om 10.00 uur bij de kruising Monnikendammerweg met de Nieuwerdammerdijk.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: