Datum:
zaterdag 15 juni 2019 08:00
Type activiteit:
Reis

Eerste stop 09.45 op Schokland. De deelnemers krijgen daar koffie of thee met cake.

Vervolgens gaan we naar het Ketelmeer.
We hebben hier een korte stop bij een uitzichttoren. Vanaf de toren is een zeearendennest op afstand zichtbaar. Tijdens de voorexcursie zaten er twee vogels bij het nest. Dus wellicht kunnen we hier iets van waarnemen.
Het rietveld voor de uitzichttorens is interessant voor baardmannetjes en andere rietvogels.

De eerder aangekondigde wandeling door de Mepper Hooilanden en de Geeserstroom is komen te vervallen.
Aanvankelijk dachten we dat dit wel een bijzonder gebied zou zijn, maar dit blijkt recentelijk toch nogal tegen te vallen.
In plaats daarvan gaan we nu naar de Enk bij Kampen.
De IJssel stroomt ten oosten van Kampen in het Zwarte Water.
Omdat Kampen altijd te lijden had van overstromingen bij hoog water, is er in het kader van ‘ruimte voor de rivier’ er nu een geul ten zuiden van Kampen naar het westen gegraven.
Deze geul trekt veel vogels aan. In het met riet begroeide, oudere gedeelte broeden onder meer roerdompen.
Verder zitten er zwarte sterns, zomertalingen, geoorde futen en steltkluten.
Afgelopen tijd zijn er ook witwangsterns en witoogeenden gezien.
Vervolgens naar het Bargerveen.
We gaan het moeras in via de paden en u kunt hier vrij wandelen.
U kunt hier uw lunch gebruiken. Neem eten en drinken mee.

Tijdens de terugtocht naar het pannekoekenrestaurant in Hattem waar we bij warm weer buiten kunnen eten met prachtig uitzicht over de IJssel.
U kunt hier bij het pannenkoekenbuffet uw droompannenkoek samenstellen.

Voor onze busexcursie op 15 juni 2019 naar Drenthe de volgende gegevens:
Opstappen en vertrek (deze tijden zijn precies !) – bij aanmelding graag aangeven waar u opstapt (WTC of Sloterdijk):
8.00 uur station Amsterdam-Zuid/WTC, op de Strawinskylaan waar de stadsbussen staan/stoppen.
8.15 uur bij station Sloterdijk, Hanedastraat 2, tegenover Crystal Tower.

Zorg dat u er op tijd bent (in noodgevallen kunt u bellen 0682206607 Gerard Schuitemaker of stuur een sms naar dit nummer).
De kosten zijn € 37,50,-- en voor niet leden introducés € 42,50.
Aanmelden voor deelname bij Lida den Ouden, tel. 020-6412761
email: lida.denouden@hetnet.nl.
De aanmelding is pas definitief na ontvangst van de deelnameprijs :
over te maken op ING-rekening IBAN No. NL 91INGB0003506096, t.n.v. KNNV-A’dam, onder vermelding van ‘busexcursie 15 juni 2019’.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
De bus vertrekt vanuit Station Zuid om 8.00 en dan een stop bij Sloterdijk om 8.20 uur.
Kosten:
Leden €37,50 en introducés €42,50