Datum:
zaterdag 7 september 2019 08:00
Type activiteit:
Reis

In 2015 zijn we al eens bij Den Oever gaan kijken. Deze keer gaan we de hele dag op het voormalige eiland doorbrengen.
Onze gids die dag is Wim Tijsen, een geboren Wieringer en vogelman in hart en nieren. Hij kent alle interessante plaatsen en zal ons ook een en ander vertellen over de cultuurhistorie van Wieringen, bijvoorbeeld hoe belangrijk het wier voor het eiland was. Er is zelfs een 'wierdijk' die niet voor niets zo heet. Het fijne ervan kunt u op 7 september horen. Natuurlijk gaan we naar de hoogwatervluchtplaatsen aan de wadkant, waar het vol met niet gemakkelijk te determineren vogels, want al in winterkleed, zal zijn. Op de voorexcursie hebben wij onder andere kluten, zilverplevieren en een paar soorten kleine strandlopers te zien. Ook de plantenmensen kunnen hun hart ophalen. In september zal er niet meer veel over zijn van de Tengere distel, die maar in drie uurhokken in Nederland voorkomt, maar we gaan wel de schorren op om daar de vegetatie te bekijken. Denk aan bijvoorbeeld zeekraal, lamsoor, zeeaster, het heerlijk ruikende zeealsem. Anders moet je hiervoor helemaal naar de waddeneilanden. Neem dan wel laarzen mee en iets om ze in te pakken, want we willen de bus graag schoon houden.
We starten met koffie en zelfgemaakte appeltaart. Een goed begin van wat verder een mooie dag belooft te worden. Neem zelf wat mee voor de lunch. We besluiten de dag zoals gebruikelijk met een pannenkoek, deze is voor eigen rekening.

Opstappen en vertrek (deze tijden zijn precies !) – bij aanmelding graag aangeven waar u opstapt (WTC of Sloterdijk):
8.00 uur station Amsterdam-Zuid/WTC, op de Strawinskylaan waar de stadsbussen staan/stoppen.
8.15 uur bij station Sloterdijk, Hanedastraat 2, tegenover Crystal Tower.

Zorg dat u er op tijd bent (in noodgevallen kunt u bellen 06-23234518 van Carla Kuit of stuur een sms naar dit nummer).
De kosten zijn € 37,50,-- en voor niet leden introducés € 42,50.

Aanmelden voor deelname bij Lida den Ouden, op tel. 020-6412761 of per email: lida.denouden@hetnet.nl.
De aanmelding is pas definitief na ontvangst van de deelnameprijs: over te maken op ING-rekening IBAN No. NL 91INGB0003506096, t.n.v. KNNV-A’dam, onder vermelding van ‘busexcursie 7 september 2019’.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
station Amsterdam-Zuid/WTC, op de Strawinskylaan
Kosten:
Leden €37,50 en introducés €42,50
Contactpersoon:
Lida den Ouden, op tel. 020-6412761 of per email: lida.denouden@hetnet.nl.
Vindt plaats in: