Datum: 
zaterdag 25 april 2020 10:00
Type activiteit: 
Fietsen

De laatste decennia heeft daslook zich in het Amsterdamse Bos spectaculair uitgebreid. Oorspronkelijk groeide dit in het voorjaar rijk bloeiende, wilde inheemse bosgewas alleen op het Vogeleiland, waar het was aangeplant. De toenmalige beheerder zaaide ook wel eens wat in de directe omgeving van deze toen prachtige heemtuin. Vanhier vond het zijn weg naar vele plekken in Het Bos. Daarbij zal het publiek wel een handje geholpen hebben, maar mogelijk zagen de beheerders van Het Bos zijn grote schoonheid en zorgden voor de werkelijke, grootschaliger verspreiding. Tegenwoordig vinden we er daslook op vele plekken en dat is tijdens de bloeitijd ervan werkelijk schitterend. Sommige van die plekken zijn wel vele duizenden vierkanten meters van oppervlak. Vooral met invallend zonlicht door de nog vrijwel bladerloze boomkronen waan je je soms even in de bossen van Zuid-Limburg. En dat onder de rook van Amsterdam en Amstelveen!

We starten onze fietstocht om 10.00 uur bij de KNNV-iep bij bezoekerscentrum ‘De Molshoop’, aan de kop van de Bosbaan, bij de hoofdingang van Het Bos. De iep is gemakkelijk te herkennen omdat er een groene zitbank rondom is geplaatst.
Duur van de fietstocht ca. 2 ½ uur. OV: bus RNet 347 en 357 (vanaf busstation Elandsgracht), uitstappen halte ‘van Nijenrodeweg’ bij de hoofdingang van Het Bos.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
KNNV-iep bij bezoekerscentrum ‘De Molshoop’, Amsterdamse Bos
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina