Datum: 
vrijdag 12 juni 2020 10:30
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

Verzamelen om 10:30 voor het zwembad de Zandzee Struikheiweg 14, Bussum. Het is 15 minuten lopen vanaf station Bussum Zuid.
OV: trein station A’dam-Zuid 9.20 u (ri Utrecht CS), aankomst Bussum-Zuid 9.53 u. Voorverzamelen op deze tijd op perron bij Hein Koningen om gezamenlijk naar beginpunt excursie te lopen = 10.30 u Bussum.
De excursie duurt tot 15:00 uur.
Deze excursie bezoekt terreinen die hetzelfde karakter hebben als Laegieskamp dat twee weken hiervoor is bezocht. Maar ze zijn veel recenter afgegraven en dus minder ver in de successie. Omdat de vegetatie in leeftijd varieert van 5 tot 15 jaar, is mooi de ontwikkelingsgang na natuurherstel te zien. Cruysbergen is in 2005 omgevormd en bestaat vooral uit schrale heide met kruipbrem en stekelbrem, witte en bruine snavelbies. Vleeskleurige orchis, moeraswespenorchis, rietorchis, waterpostelein, wilde gagel, slofhak en eekhoorngras zijn in 2019 gevonden. Koeienmeent en Gijzenveen vormen de verbinding tussen Cruysbergen en Laegieskamp, zijn vrij klein en zijn pas 2, resp 6 jaar geleden 'hersteld'. De vegetatie ontwikkelt zich nog en er zijn bijzondere vondsten te verwachten. Afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld duizenden exemplaren dwergviltkruid gevonden. Maar ook moeraskartelblad en borstelbies waren bijzondere vondsten.
Aanmelden (niet verplicht) bij en informatie van Peter Wetzels kan met een mail naar floronamsterdam@gmail.com. Zet in de titel Aanmelding Cruysbergen.


Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Voor het zwembad de Zandzee Struikheiweg 14, Bussum
Contactpersoon: 
Peter Wetzels floronamsterdam@gmail.com
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina