Datum:
zaterdag 22 februari 2020 11:00
Type activiteit:
Natuurwandeling

We verzamelen om 11.00 uur bij de ingang van het Beatrixpark, Diepenbrocks¬traat (tegenover Herman Heijermansweg). Duur van de wandeling 2 ½ uur.
Het park is zeer geschikt voor een knoppenexcursie. Er staan heel veel soorten op een niet al te groot oppervlak, met veel laag hangende takken waardoor het materiaal goed bereikbaar is. Ruim 250 bomen dragen een naambordje. Het park is met OV goed bereikbaar, parkeren is op zaterdag niet gratis. In het park is hoegenaamd geen schuilgelegenheid en in de winter is er geen mogelijkheid van horeca of toilet. Honden zijn in het park overal toegestaan, behalve in de Artsenij¬hof en op de kinderspeelplaats. Henk beschikt over een stemversterker (roeptoe¬ter geheten) voor het geval dat de groep groot is.
Het park ligt tussen de A10, ring Zuid, de RAI en Beethovenstraat. Het park is ont¬worpen door stedenbouwkundige Jacoba Mulder en is in 1938 opengesteld. Ja¬coba Mulder was tevens ontwerpster van het Boschplan! Wij bezoeken een aantal markante delen in het park en kunnen de beelden bekijken die we ontmoeten.
Binnenkort verschijnt een bomenkaart van het park, zowel op papier als op de site van het park. Het Artsenijhof in het park wordt onderhouden door vrijwilligers. De Vereniging Vrienden van het Beatrixpark volgt de ontwikkeling nauwlettend.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: