Datum: 
donderdag 8 oktober 2020 18:30
Type activiteit: 
Lezing

Lezing 1: 18.30-20.00 uur
Lezing 2: 20.30-22.00 uur
Voor het bijwonen van een van de lezingen is een opgave per email verplicht (mail aan harmat4@xs4all.nl). Zonder aanmelding is er geen toegang!
De Stadsflora van de Lage Landen is ook de titel van het recent verschenen boek van Ton Denters. De Stadsflora van de Lage Landen, is de opvolger van de Veldgids Stadsplanten. Deze veldgids uit 2004 groeide uit tot een standaardwerk, een fraaie, meer omvattende gids, die verder reikt. De afgelopen drie jaar werkte auteur Ton Denters aan deze editie; hij bezocht steden, deed onderzoek, fotografeerde en legde contact met vele vakgenoten. Deze nieuwe gids geeft een verfrissende, eigentijdse kijk op de natuurlijke urbane plantengroei. De stad als natuurgebied, met de stadsflora in de rol van regisseur, metgezel en verhalenverteller; als meest nabije natuur en botanisch erfgoed. De studie naar stadskruiden startte al zo’n 500 jaar geleden. Nieuw is de stadsflora als groene bondgenoot, voor een klimaatbewuste en leefbare stad.
De stedelijke soorten − in Stadsplanten 700, nu 800 − staan in deze lezing centraal,met hun eigenheid, betekenis, historie, trends en toekomst.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Lezingenzaal van het IVN, op het WG-terrein, Natuurfontein, Ite Boeremastraat 1, 1054 PP Amsterdam
Contactpersoon: 
harmat4@xs4all.nl
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina