Datum:
zaterdag 16 maart 2019 14:00
Type activiteit:
Cursus

Ooit gehoord van het vosje, roodgatje en de grijze rimpelrug? Dit zijn allemaal wilde bijensoorten. Er vliegen ongeveer 360 soorten in Nederland. De meesten houden er een solitaire levensstijl op na, maar hommelsoorten leven in zomerkolonies. Op zoek naar nectar en stuifmeel zoemen wilde bijen van plant naar plant en zijn zeer belangrijk voor bestuiving van wilde planten, maar ook van landbouwgewassen. Met de Minicursus Wilde Bijen ben je helemaal klaar om mee te doen met de Nationale Bijentelling op 13 en 14 april.
Theorie zaterdag 16 maart Start 14.00 uur tot 16.30 uur. Clubhuis Tuinpark Amstelglorie. Praktijk zaterdag 6 april Start 14.00 uur tot 16.00 uur Tuinpark Amstelglorie.

Let op, deze minicursus is special voor ledenwerving, KNNV - leden kunnen enkel deelnemen mits er nog plek is.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: