Datum:
zaterdag 13 oktober 2018 10:00
Type activiteit:
Excursie

In de Zaanstreek ligt de Kalverpolder, een 170 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer, onderhouden door de Stichting Kalverpolder. In juni 2010 is het gebied al eens op vis bemonsterd voor de Noord-Hollandse Vissenatlas. Er zijn toen twaalf vissoorten aangetroffen. In 2014 zijn in deze veenweidepolder zeven petgaten opengetrokken, die als paai of opgroeiplekken voor vissen moeten dienen. Nu is de stichting geïnteresseerd of de visstand inderdaad profiteert van deze maatregel en heeft de Vissen Amfibieën Reptielen Werkgroep Noord-Holland (VAR) uitgenodigd nog eens langs te komen. Per boot gaan we het gebied in, met uitzicht op de Zaanse Schans.
Neem schepnet en laarzen/waadpak, regenkleding, eten en drinken mee. Extra netten, cuvet en determinatiemateriaal wordt verzorgd door de Edo Goverse, Geert Timmermans en Kees Dekker.
Tijd en locatie: 10:00-14:00, verzamelplek wordt tzt bekend gemaakt.
Aanmelden: is verplicht via harmat4@xs4aall.nl (max. 10 deelnemers)

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Verzamelplek wordt tzt bekend gemaakt.
Contactpersoon:
Geert Timmermans, harmat4@xs4aall.nl