Datum: 
zaterdag 20 april 2019 10:53
Type activiteit: 
Excursie - vogels

We beginnen deze excursie met een bezoek aan Wim Terlouw, een boer die meedoet met een programma voor de bescherming van weidevogels. Marken is nog een relatief goed weidevogelgebied en vanaf de dijk kunnen we de vogels bekijken zonder ze te verstoren. In de tweede helft van april kunnen de kieviten al jongen hebben. Voor de andere weidevogels is dat nog wat vroeg. De excursie wordt geleid door Jos Brouwer en Carla Kuit, beide actief in de weidevogelbescherming. Er komen twee telescopen mee, een voor de langere en een voor de minder lange excursiedeelnemers.

Door de komst van de Noord-Zuidlijn vertrekken er geen bussen meer van het Centraal Station naar Marken. Wel vanaf station Noord. De dienstregeling voor april ziet er zo uit :
Vertrek :    Vanaf metrostation Amsterdam Centraal om 10.09 uur met lijn 52
Aankomst :    Station Noord om 10.20
Vertrek :    Station Noord 10.27 met bus 315
Aankomst :    Marken, uitstappen halte Kerkbuurt om 10.53
N.B. Dit is de dienstregeling die ons in december is opgegeven. U doet er goed aan deze nog even te verifiëren.
Degenen die graag op de fiets willen komen doen dit samen met Gerard Schuitemaker. Verzamelen om 9.15 uur, vertrek 9.30 uur op het punt waar de Insulindeweg overgaat in de Zuiderzeeweg. In dit geval graag opgeven bij Gerard Schuitemaker telefoon : 06-82206607.
We beginnen een beetje laat. Met mooi weer zullen we langer op Marken blijven. Neem dus eten en drinken mee. Aan het eind van de excursie is er gelegenheid om nog wat na te praten in de plaatselijke horeca al dan niet met appeltaart.


 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Marken, halte Kerkbuurt
Contactpersoon: 
Gerard Schuitemaker telefoon : 06-82206607
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina