Het AMSTERDAMS NATUURNET (ANN) is een e-mailservice, dat beoogt een platform te zijn voor een ieder die wat te melden heeft met betrekking tot de natuur in en rond Amsterdam. Dit kunnen waarnemingen van planten of dieren zijn, maar ook uitnodigingen voor bijeenkomsten, aankondigingen voor excursies, oproepen voor actie etc.
Leden die iets mee te delen hebben kunnen een mail sturen naar het netwerk, die dit dan automatisch verspreid onder de aangesloten leden. In de titel van de mail verschijnt dan automatisch een vermelding van de herkomst [ANN]. Momenteel telt het ANN ongeveer 70 leden. Lidmaatschap is gratis en je kunt je altijd weer afmelden.
Berichten dienen in principe betrekking te hebben op de natuur in en rond Amsterdam en een niet commercieel karakter te dragen. Bijlagen kunnen in principe niet meegestuurd worden, maar in overleg met de beheerder kan er wellicht een oplossing gevonden worden.

De procedure om lid te worden is als volgt:
1) Stuur een lege e-mail (dus een e-mail zonder tekst) naar amsterdams_natuurnet-subscribe@yahoogroups.com
2) Als het goed is ontvang je daarna een e-mail van Yahoo om je aanvraag te bevestigen. Het bevestigen kun je het makkelijkst doen door de e-mail te beantwoorden. Je kunt ook naar een pagina van Yahoo gaan (link staat in de mail). De laatste methode heeft de voorkeur van Yahoo, maar vereist dat je een Yahoo account hebt of aanmaakt. Voor het ANN zijn beide opties geschikt.
3) De beheerder ontvangt vervolgens een aanvraag en kan dit honoreren.
4) Als dit gebeurd is, ben je lid en kun je berichten ontvangen, en versturen naar amsterdams_natuurnet@yahoogroups.com .