Wij willen graag mensen laten kennismaken met onze vereniging. De afdeling Amsterdam van de KNNV Amsterdam organiseert daarom – net als een aantal andere afdelingen – minicursussen waarbij je in korte tijd meer te weten komt over bepaalde onderwerpen. De cursussen bestaan meestal uit één theorieavond en één excursie.
Lid worden van de KNNV is nu wel heel aantrekkelijk: als nieuw lid (kosten lidmaatschap €32,50/jaar) kan je gratis deelnemen aan drie van deze cursussen! Je hoeft niet alle drie de cursussen in één jaar te doen. Kosten zonder lidmaatschap zijn  € 15 per cursus. Als je lid wordt van de KNNV kan je niet alleen meedoen aan een keur van activiteiten van de afdeling Amsterdam (www.knnv.nl/agenda/312) maar ook van alle andere afdelingen (www.knnv.nl/agenda).
Ook ‘oude’ leden van de KNNV kunnen gratis meedoen met de minicursussen als er plek is.

Minicursus Trekvogels

Er komt dit najaar nog een leuke minicursus  Trekvogels onder leiding van vogelexpert Evert Pellenkoft.
De cursus bestaat uit een presentatie en twee excursies.

Data en locaties
Excursie 1 - met de fiets: vrijdag 4 oktober 18.00 uur. Verzamelen bij de Nesciobrug, oprit IJburgse zijde.
Presentatie: vrijdag 4 oktober 19.30 uur (aansluitend op de excursie) tot ± 22.00 uur in de Flexbieb IJburg, Talbotstraat 46 (aan het Ed Pelsterpark).
Excursie 2: zaterdag 5 oktober 7.00 uur tot uiterlijk 10.00 uur. Verzamelen bij de vogeltelpost.

Kosten
Gratis bij aangaan lidmaatschap KNNV, ook heb je dan recht op deelname aan nog twee gratis minicursussen. Voor niet-leden is de bijdrage € 15,-.

Geef je op!

Aanmelden via cursus@amsterdam.knnv.nl

Minicursussen die al gegeven zijn en misschien herhaald worden zijn paddenstoelen, tuinvogels, stinsenplanten, wilde bijen en libellen.

Aanmelden via minicursusknnvadam@hotmail.com.

.

Tot nu toe hebben wij de volgende minicursussen gegeven:

Paddenstoelen
Vogeltelling