Wij willen graag mensen laten kennismaken met onze vereniging. De afdeling Amsterdam van de KNNV Amsterdam organiseert daarom – net als een aantal andere afdelingen – minicursussen waarbij je in korte tijd meer te weten komt over bepaalde onderwerpen. De cursussen bestaan meestal uit één theorieavond en één excursie.
Lid worden van de KNNV is nu wel heel aantrekkelijk: als nieuw lid (kosten lidmaatschap €32,50/jaar) kan je gratis deelnemen aan drie van deze cursussen! Je hoeft niet alle drie de cursussen in één jaar te doen. Kosten zonder lidmaatschap zijn  € 15 per cursus. Als je lid wordt van de KNNV kan je niet alleen meedoen aan een keur van activiteiten van de afdeling Amsterdam (www.knnv.nl/agenda/312) maar ook van alle andere afdelingen (www.knnv.nl/agenda).
Ook ‘oude’ leden van de KNNV kunnen gratis meedoen met de minicursussen als er plek is.

Er staan nog leuke minicursussen op stapel voor dit jaar zoals o.a. de wilde planten cursus (29 mei ’s avonds en 1 juni ’s ochtens, Tuinpark de Bretten), dagvlinders (2 juli, Tuinpark Rust en Vreugd presentatie, en 9 juli excursie),  en landschappen van Amstelland (augustus). Minicursussen die al gegeven zijn en misschien herhaald worden zijn paddenstoelen, tuinvogels, stinsenplanten, wilde bijen en libellen.
Minicursus Dagvlinders
De natuurvereniging KNNV afdeling Amsterdam organiseert op dinsdagavond 2 juli en op zaterdagmiddag 6 juli (bij veel deelnemers ook op zondag 7 juli) een cursus dagvlinders. Wil je meer weten over de Dagpauwoog, de Kleine Vos of het Landkaartje (om er maar een paar te noemen)? Doe dan mee en leer de vlinders herkennen die onze tuinen en parken zo vrolijk opsieren. Het vlinderbestaan duurt niet lang: vlinders zijn dan ook als een haas bezig om een partner te vinden, en om daarna de eitjes op een geschikt plekje af te zetten. Voortplanting, daar gaat het namelijk om! Zelfs al heb je zelf geen vlinders in je buik: niet getreurd, er valt volop te genieten.
Op de eerste avond van deze minicursus zal vlinderspecialiste Trees Kaizer een prachtige presentatie houden over de dagvlinders (en dag-actieve nachtvlinders) die in Amsterdam en omstreken het meest worden gezien. Op de excursiedag gaan we zelf op pad. Welke vlinders zullen we allemaal wel niet zien hier?
Aanmelden via minicursusknnvadam@hotmail.com.
Presentatie: dinsdag 2 juli, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Kantine van Tuinpark Rust en Vreugd, Paterslaan 10,  1023 NX Amsterdam Noord. Bij de ingang is parkeergelegenheid.
Excursie: zaterdag 6 juli, start 13.00 uur in het Flevopark. Nadere info op de presentatieavond. De excursie duurt ongeveer 1 uur. Bij veel aanmeldingen is er ook een excursie op zondag 7 juli. Bij slecht weer wordt de excursie naar een andere datum verschoven..Gehakkelde aurelia

 

Tot nu toe hebben wij de volgende minicursussen gegeven:

Paddenstoelen  
Vogeltelling
Stinzenplanten
Wilde bijen
Vlindercursus
Libellencursus

 

 

Deel deze pagina