Boek: De Apeldoornse Grift en haar stroomgebied

Dit boek vertelt het verhaal van 18 sprengenbeken die binnen Apeldoorn uitmonden in de Grift, aangevuld met nog andere beken in Apeldoorn die dat doen in de IJssel en het kanaal. Deze waterlopen vormen de bron van de geschiedenis van Apeldoorn. Liefhebbers kunnen in dit boek informatie vinden over de geschiedenis, de functie en de natuur die de sprengen en beken omringt. Op uitgebreid kaartmateriaal is de loop van de beschreven beken te vinden.

De drie auteurs zijn als vrijwilliger verbonden aan de KNNV, Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Apeldoorn, werkgroep Sprengen en Beken. Deze werkgroep houdt zich bezig met het bestuderen van de ontwikkelingen van flora en fauna. De waterkwaliteit en het totale grondwatersysteem behoren ook tot het aandachtsgebied.

Het boek is in Apeldoorn verkrijgbaar voor € 13,50 bij de boekhandel Nawijn en Polak en bij de diverse vestigingen van Primera en Bruna.

Voor toezending per post betaalt u € 18,50. Neemt u dan contact op met Ben Keijzer via  b.keizer9@gmail.com