Cursus Roofvogels; de spectaculaire heersers van het luchtruim
KNNV Apeldoorn en IVN Apeldoorn verzorgen jaarlijks meerdere korte (oriënterende) vogelcursussen. Ook wordt aandacht besteed aan waarnemingsmethodiek en verrekijker informatie. Een kijker is immers een onmisbaar hulpmiddel als je vogels van dichtbij wilt bekijken.

Roofvogels lijken buitenbeentjes onder de vogels. Heersers van het luchtruim worden ze wel genoemd, maar je ziet ze niet zo vaak en het is niet gemakkelijk ze in de lucht te herkennen. Als je meer over deze bijzondere vogels wilt weten dan is deze cursus een absolute aanrader! De cursus bestaat uit een cursusavond en een excursie. Tijdens de cursusavond maak je kennis met een aantal roofvogels die je in Nederland regelmatig kunt tegenkomen, zoals  buizerd, bruine kiekendief, havik, sperwer, torenvalk en visarend. Waar en hoe leven ze? Ook aan het leren herkennen wordt ruim aandacht besteed. Tijdens de excursie (lokatie wordt op de cursusavond bekend gemaakt) gaan we daadwerkelijk naar ze op zoek in de vrije natuur.  Tijdens deze excursie zullen we ook veel andere interessante vogels tegenkomen.

visarend

datum cursusavond
: donderdag 11 juni 2020 van 19.30 tot 22.00 uur in het IVN lokaal De Vijfster
datum excursie: zaterdag 13 juni 2020 van 8.00 tot 14.00 uur en uitwijkdatum zaterdag 20 juni

Kosten: € 27,50. Leden/vrienden IVN Apeldoorn en KNNV Apeldoorn krijgen korting. Prijs is inclusief de kosten van de excursie, cursusmateriaal, koffie en thee tijdens de avondbijeenkomst, en te voldoen na onze bevestigingsmail. De ontvangst van de betaling geldt als definitieve opgave.
De cursus biedt plaats voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Aanmelden: via het aanmeldformulier op de betreffende IVN pagina AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK, CURSUS IS VOLGEBOEKT

Meer informatie bij: Marcel Ermers, 055-53 43 170 of roofvogels@ivn-apeldoorn.nl 

 

Deel deze pagina