woensdag 25 september 2019

KNNV-lezing 'Wolven in Nederland' -  25 september 2019, door Glenn Lelieveld

Om alle mensen die we hebben moeten teleurstellen alsnog in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen rondom de wolf in Nederland, organiseert de KNNV Apeldoorn nogmaals de lezing `Wolven in Nederland`.

Glenn Lelieveld zal namens het Wolvenmeldpunt een lezing geven over de terugkeer van wolven en de komst van de goudjakhals.
Eerst komen de ecologische aspecten aan bod: waar komen "onze" wolven vandaan, waar kunnen ze terecht, wat eten ze, wat doet het met de natuur?
Daarna gaat Glenn in op de maatschappelijke aspecten: hoe kunnen we conflictarm samenleven? Daarvoor moeten we mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden, en voorlichting geven bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen. Zo willen we er voor zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland.
Tevens zit in de presentatie een mini-cursus 'wolf herkennen' om aanwezigen te laten zien dat dit nog niet zo simpel is.
Ook wordt een andere nieuwe carnivoor voor Nederland bekender gemaakt, namelijk het neefje van de wolf: de goudjakhals.

Woensdag 25 september 2019 - 20.00 uur Bronkerk te Ugchelen (inloop 19.30 uur)
Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen
Entree € 2,50 (leden KNNV en IVN gratis)

Opgave vooraf is beslist noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen.
Opgeven bij: Patrick Meertens via patmeertens4@gmail.com

 

 

 

Deel deze pagina