zaterdag 16 maart 2019

Zaterdag 16 maart

Pingo-ruïnes, lezing en excursie

Het Uddelermeer en het daar nabijgelegen Bleekemeer zijn zogenaamde pingo-ruÏnes, overblijfselen uit de laatste periode van het Weichselien-glaciaal, ruwweg zo'n 15.000 jaar geleden. In deze regio lag hier toen geen ijs, maar heerste er een toendraklimaat met metersdiepe permafrost.

In samenwerking met de afdeling Epe-Heerde van de KNNV organiseert onze afdeling op zatermiddag 16 maart 2019 een lezing in Uddel over dit fenomeen.
De start van de lezing is 13:30 uur en aansluitend is er een excursie van circa een uur naar het Bleeke- en Uddelermeer.

De lezing wordt gegeven door één van de autoriteiten in Nederland op het gebied van pingo-ruïnes Anja Verbers van o.a. Landschapsbeheer Drenthe.

Locatie: Dorpshuis Het Blanke Schot, Garderenseweg 33, 3888 LA Uddel
Opgave verplicht bij Jan den Held, email: jdenheld@lijbrandt.nl, tel: 0575-517750.
Entree € 3,00 (leden van KNNV en IVN gratis)

Kijk ook eens op www.pingoruines.nl