Datum: 
zaterdag 22 juli 2017 09:30 tot 14:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Op zaterdag 22 juli houd de KNNV afdeling Arnhem een excursie o.l.v. Frans Duermeijer naar het Wekeromse Zand. Dit fraaie gebied is eigendom van Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen. De kern van het gebied bestaat uit levend stuifzand dat wil zeggen dat het zand nog door de wind wordt verplaatst. Dit gebied wordt omgeven door bossen. Aan de oostzijde vinden we een prachtige oude stuifwal en aan de noordzijde een oud dennenbos waarin drie kolken liggen. Rond één daarvan komt zonnedauw en moeraswolfsklauw voor. In het gebied leven reeën, vossen, dassen en boommarters maar dit natuurgebied staat vooral bekend om het voorkomen van moeflons. Kans dat we ze zien is groot.

Deze middag zullen we ons ook richten op de wereld van dieren van in en rond zandverstuivingen zoals zandloopkevers, mierenleeuw, blauwvleugelssprinkhaan, zandoorworm, bijenwolf en vlinders als de heivlinder. Bij de kolken gaan we kijken naar libellen en vogels die er komen drinken zoals bijvoorbeeld de gekraagde roodstaart en de geelgors.

 

We verzamelen ons om 09.30 uur aan het einde van de Bakenbergseweg tegenover restaurant Trix. OV eindpint trolleylijn 2 Hoogkamp. We rijden met zo min mogelijk auto’s naar het Wekeromse Zand. Neem wat te eten en te drinken mee alsmede ook een verrekijker. We zullen er ongeveer 4 uur verblijven.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Start Benzinepompstation Bakenbergseweg t.o. restaurant Trix 09.30 uur
Kosten: 
Reiskosten worden samen verdeeld.
Contactpersoon: 
Frans Duermeijer
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina