Datum: 
dinsdag 18 juni 2019 09:30
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Op dinsdag 18 juni a.s. gaat de Veldstudiegroep van de KNNV Arnhem naar het Veteranenbos ten noorden van Arnhem o.l.v. Frans Duermeijer.

 

Vertrek om 09.15 uur vanaf Bakenbergseweg/hoek Schelmseweg tegenover restaurant Trix bij de benzinepomp. Bus lijn 9 richting Schaarsbergen, halte Schelmseweg. De wandeling start om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Hoenderlose weg. Vanaf de Koningsweg de weg naar Deelen - Hoenderloo (Hoenderloseweg) inrijden en na 1 km is links de grote parkeerplaats. Bij minder gunstige weersomstandig heden gaan we naar het nabijgelegen Deelerwoud

 

Het zogenaamde Veteranenbos ligt ten noordoosten van Arnhem aan de weg Schaars-bergen - Deelen- Hoenderloo.

Het Veteranenbos is een jonge loofbosaanplant met daarin een netwerk van lanen met brede bloemige randen. Het is een zeer aantrekkelijk gebied voor planten- en vlinderliefhebbers.

  

Grote parelmoervlinder; foto: Frans Duermeijer.      Rood Guichelheil; foto: Bernard Geling.

 

Zo kan met zonnig weer de Grote Parelmoervlinder, het Geelsprietdikkopje, het Zwartsprietdikkopje, Eikenpage en Kommavlinder worden waargenomen. Veel plantensoorten zoals Slangenkruid komen massaal voor. Maar ook Bosdroogbloem, Duits viltkruid en Klein viltkruid zijn aanwezig. Met geluk zien we ook een Zandhagedis of een Hazelworm. Ook wordt dit jaar opnieuw weer regelmatig de Slangenarend gezien.

 

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Vertrekplaats benzinestation bovenaan de Bakenbergseweg 09.15 uur
Kosten: 
geen
Contactpersoon: 
Frans Duermeijer
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina