Datum:
Type activiteit:
Natuurwandeling

Krokuswandelingen op landgoed Overcingel Assen

Zaterdag 10 maart vindt de eerste krokuswandeling van het jaar plaats op landgoed Overcingel in het centrum van Assen. Natuurgidsen van IVN-KNNV geven, zoals ieder jaar, rondleidingen op het landgoed op drie achtereenvolgende zaterdagen. Het startpunt van het lenteseizoen. Zij vertellen over de geschiedenis van Overcingel en over de flora en fauna van dit bijzondere stukje aan de rand van de binnenstad van Assen. Voor het eerst is er dit jaar een extra wandeling op donderdagmiddag 15 maart.

De duizenden krokussen bloeien dit jaar wat later dan vorig jaar, maar zeer uitbundig. Ook de sneeuwklokjes en andere stinsenplanten bloeien volop.

De rondleidingen vinden plaats op 10, 15, 17 en 24 maart aanstaande, steeds om 14 uur. Het startpunt van de wandeling is bij het toegangshek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27. De wandeling duurt ruim een uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom). Stevige schoenen zijn aanbevolen.

Agenda:                                 Krokuswandelingen op landgoed Overcingel in Assen

Data:                                      zaterdagen 10, 17 en 24 maart en donderdag 15 maart; steeds om 14.00 uur

Locatie                                   landgoed Overcingel, Oostersingel 27, 9401 JZ  Assen

Toegang:                                gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom