woensdag 9 augustus 2017

De 1000-soortendag vindt plaats tussen 8 en 10 september met als centrale punt het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos

IVN en KNNV Assen organiseren deze 1000-soortendag samen, voor de eerste keer in onze provincie.  De bedoeling is om te laten zien hoe rijk Assen is bedeeld met verschillende flora en fauna.

We willen proberen om 1000 verschillende soorten te vinden en op naam te brengen:  insecten en vogels, vleermuizen, planten en bomen.

Het is een evenement voor de inwoners van Assen en voor onze eigen leden. Iedereen, jong en oud, kan actief meedoen.

Op acht tot tien locaties in Assen gaan groepen vrijwilligers dat weekend aan de slag.  In het Asserbos en de Lariks, het Messchenveld en de Landjes, Valkenstijn, het Deurzerdiep en Kloosterveen.

Ook is een fietsroute rond Pittelo gepland en een wandelroute bij Baggelhuizen.

Zondagmiddag 10 september zal de (voorlopige) eindstand van de inventarisatie bekend worden gemaakt.