Verslag Lauwersmeer-Vogelkijkhuttentocht 2016.

Overzichtsfoto Lauwersmeer bij Jaap Deenshut foto Marian Blom

Op zaterdag 22 oktober 2016 om 9.00 uur vertrekken vanaf de Bonte Wever 3 auto’s met daarin Kai Waterreus, Johan Wessel, Marian en Jan Stevens, Jeannet Spronk, Bob Jansen, Heleen Medema, Eeke Deelstra, Geke Witter en Marian Blom voor een hele dag Lauwersmeer-vogelkijkhutten. De autorit verloopt door een aanvankelijk nog mistig Groningen. Eenmaal bij de Jaap Deenshut schijnt de zon. Daar treffen we Magda de Groot die op eigen gelegenheid naar die plek is afgereisd.

Onze mannen met baarden blijken vandaag niet de enige baardmannen; bij lange na niet…..overal zijn Baardmannen, wáár je maar kijkt . En dat geluid: ping-ping-ping, overal om ons heen. Wat een feestje! En wat een schoonheid!

Baardman, foto Heleen Medema                                                     Baardmannen in het riet

 

Eenmaal in de Jaap Deenshut is het tijd voor koffie terwijl we genieten van de vele Watersnippen die zich in de graskuiltjes rond de hut verstopt hebben (foto MB), Hoe langer je kijkt, hoe meer je er ontdekt: stil in het gras, lekker luierend  in het inmiddels fraai zonnige weer.

Dan, verrassing, nóg een deelnemer meldt zich ‘min of meer’; ons VWG-lid Paul Verra komt de hut binnen om mét ons te genieten van deze mooie dag. Hij heeft zich dan wel niet aangemeld, maar is toch in de auto gesprongen en doet het rondje Lauwersmeer vanaf Zoutkamp op de fiets. We zullen elkaar op onze route meermaals treffen, zoals mag blijken uit bijgaande foto's