Informatie Eerste Zaterdag Excursie's
Iedere eerste zaterdag van de maand hebben we een excursie van negen tot twaalf, tenzij anders vermeld. Soms sluiten we aan bij een andere werkgroep, maar steeds in overleg. Er wordt per keer aangegeven wat het excursiedoel is, dat kan specifiek op een dier of plantengroep gericht zijn of juist heel ruim op allerlei groepen.

1e Zaterdag van de maand excursie 10.00 uur einde 12.00 uur carpoolen vanaf parkeerterrein Hollandse Hoeve, bij carpoolen even een mail naar joh.eckhardt@zeelandnet.nl als mailen niet lukt info via 06 23643846 Johan Eckhardt
Info Johan Eckhardt e-mail naar Johan. Eckhard

Eerste Zaterdag Excursie's in 2017.

Iedere eerste zaterdag van de maand hebben we een excursie van negen tot twaalf, tenzij anders vermeld. Soms sluiten we aan bij een werkgroep, maar steeds in overleg. Er wordt per keer aangegeven wat het excursiedoel is, dat kan specifiek op een dier- of plantengroep gericht zijn of juist heel ruim op allerlei groepen.

5 augustus p.m. Algemene excursie Zwaakse Weel.
2 september p.m. Algemene excursie Schotsman.
7 oktober p.m. Excursie paddenstoelen op de Piet.
4  november p.m.
2. december p.m. Eerste zaterdag van de maand excursie Biezelingse Ham vogels kijken.
6 januari om 13.30 nieuwjaarwandeling in Oranjezon verzamelen op parkeerterrein en rond 16.00 uur koffie net als de voorgaande jaren maar half uur later.

Info: Johan Eckhardt, voor contact zie heheel bovenaan op deze pagina.

Voor exacte vertrekplaatsen en tijden van activiteiten en excursies: zie de online KNNV Activiteiten Agenda.

KNNV afdeling Bevelanden doet weer mee aan NL Doet.
Zaterdag 11 maart 2017 deed onze afdeling weer mee aan NL Doet. NL Doet is een actie om het Oranje Fonds te ondersteunen.
Rond de klok van 09:00 uur was een groot deel van de Beheerwerkgroep en een flink aantal nieuwe vrijwilligers verzameld bij de Hollandse Hoeve in Goes om te gaan klussen in de Heemtuin.
Nadat Johan iedereen welkom had geheten werd de groep in tweeën gedeeld. Een groep werd ingezet rond de heuvel van de Heemtuin om daar wat wilgen te knotten. De andere groep werd in de boomgaard gezet om daar wilgen te knotten. De wilgentakken werden weggewerkt in een ril en er werd met veel zorg een Mustervumme gemaakt.
Een Mustervumme is een vierkante stapel met pakketjes samengebonden wilgentakken. Deze wilgentakken werden dan vroeger gebruikt als brandhout.
Voor de natuur is zo'n stapel ook ideaal als schuilplaats voor allerlei kleine diertjes.

Al met al een zeer geslaagde ochtend met hopelijk weer wat nieuwe leden.

Foto Gezina de Moor ©. NL Doet. wilgen te knotten bij de Hollandse Hoeve door vele vrijwilligers.

Foto Gezina de Moor. ©. alle vrijwilligers van deze dag bij elkaar.

KNNV afd. Walcheren:
Afspraak KNNV afd. Walcheren: Het bestuur heeft de afspraak gemaakt met de afdeling Walcheren om over en weer de gezamenlijke activiteiten in het verenigingsblad te vermelden. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten: http://www.knnv.nl/walcheren/.

Agenda van De Steltkluut op oost Zeeuws-Vlaanderen