Informatie Eerste Zaterdag Excursie's
Eerste zaterdag van de maand excursie hebben we een excursie van negen tot twaalf, tenzij anders vermeld. Soms sluiten we aan bij een andere werkgroep, maar steeds in overleg. Er wordt per keer aangegeven wat het excursiedoel is, dat kan specifiek op een dier of plantengroep gericht zijn of juist heel ruim op allerlei groepen.
Elk werkgroep organiseert zelf ook nog activiteiten. Je kunt die activiteiten terug vinden op de werkgroep pagina.
1e Zaterdag van de maand excursie 10.00 uur einde 12.00 uur carpoolen vanaf parkeerterrein Hollandse Hoeve, bij carpoolen even een mail naar e-mail naar Johan. E. Contact als mailen niet lukt info via 06 23643846 Johan E..

Za. 2 februari. Eerste zaterdag van de maand excursie Goudplaat.
Verzamelen op parkeerterrein aan de GoudplaatwegAanvang excursie 10.00 uur. Einde excursie 12:00 uur stipt i.v.m. Zeeuwse Floristen
Carpoolen 09.30 uur parkeerterrein Hollandse Hoeve. Informatie Johan E. of via e-mial Joh. E. Contact of op de dag van de excursie 06 23643846.

Za. 2 maart. Eerste zaterdag van de maand excursie.
Eerste zaterdag van de maand excursie. Zaterdag 2 maart 2019. Algemene excursie met nadruk op vogelsaan rand van plan tureluur aanvang excursie 10.00 uur einde excursie 12.00 uur
Verzamelen op de rotonde aan het einde van de Inlaagweg waar Inlaagweg en Hoosjesweg bij elkaar komen. Carpoolen 9.15 uur op parkeerterrein Hollandse Hoeve. Informatie via mail: Contact of op de dag van de excursie via 06 23643846
Dus de carpool tijd wijkt iets af van normaal! Veel plezier!

1e zaterdag van de maand excursie
Hierbij wil ik jullie mededelen dat er in april geen 1e zaterdag van de maand excursie is.

Algemene ledenvergadering.
De ALV wordt gehouden op 15 april in het MEC. Nadere informatie wordt t.z.t. door de secretaris verstrekt via e-mail aan de leden/donateurs.

Za. 4 mei 2019.
1e zaterdag van de maand Excursie algemene excursie naar de Piet aanvang excursie 10:00 uur einde excursie 12:00 uur verzamelen op parkeerterrein aan Muidenweg bij Canoa carpoolen vanaf parkeer terrein Hollandse hoeve 09:30 uur. De excursie is voor elk KNNV lid vrij toegankelijk.
info Johan E. Contact of op dag van excursie 06 23643846

Activiteiten alle 7 werkgroepen.

Het winterprogramma is eind maart afgesloten, het hooiwerk in juni/september wordt voorbereid.

Heemtuinwerkgroep.
Wordt op de dinsdagavond gewerkt, tenzij de beheerwerkgroep meehelpt, dan is het op woensdagavond.
Vroeger en later in het seizoen vinden de werkzaamheden plaats op zaterdagochtend.

Paddenstoelenwerkgroep.
Za. 6 april Braakman-N, NMV 12:00 uur
De Braakman ligt in Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij Hoek. Het is een natuurgebied met een zandige ondergrond. Als u de tunnelweg afrijdt neemt u na de tunnel direct de eerste afslag. Op de rotonde slaat u linksaf en volgt de weg langs het industriegebied tot aan het einde voorbij de laatste silo’s. Parkeren naast de weg voor de Mosselbanken. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de
Westerscheldetunnel, om uiterlijk 11.30 u. De excursie, gehouden met de NMV, start om 12.00 u.
Niet werkgroepleden: vooraf aanmelden bij Henk Remijn op donderdagavond 0118 581473 of 06 3374 2923.
Za. 31 augustus Sint Jansteen  13:00 uur
Za. 7 september Braakman-Z  13:00 uur

Plantenwerkgroep.
Do. 4 april Tonnie Outermans: Bretagne.
Do. 18 april Zomerprogramma, ‘Duitse’ orchideeën in Zeeland (Koniker) en beelden van de uiterwaarden van de Waal bij Wamel en Tiel.
Do. ?2 mei.
Za. 4 mei Meivakantie, gaan we het veld in?

Strandwerkgroep.
Door omstandigheden is de smp excursie van maandag 22 april afgelast .

Dagen  Datums  Verzamelen
Februari
Maandag 11 februari 11:00 uur
Zaterdag 23 februari 10:00 uur
Maart
Vrijdag 8 maart 09:00 uur
Zaterdag 23 maart 09:00 uur
Zaterdag 6 april 09:00 uur
Zondag 7 april 09:30 uur
Maandag 22 april  10:00 uur
Mei
Maandag 6 mei 09:00 uur
Maandag 20 mei 09:00 uur
Zaterdag 1 juni 19:00 uur
Zaterdag 15 jini 19:00 uur

Rietputwerkgroep.
''In de winterperiode worden de knotwilgen in de Rietput geknot door de Beheerwerkgroep.
In de zomer worden gedeeltes van het open gebied door SLZ gemaaid.
Het hooi wat hiervan afkomt wordt afgevoerd om zodoende bijzondere planten de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen."

Vogelwerkgroep.
Zie op website KNNV Vogelwerkgroep De Bevelanden.

Foto Johan V. ©. natuurwerkdag 3 november 2018.

"NL Doet" 2018 in de Rietput.

Traditiegetrouw heeft de KNNV afdeling Beveland ook dit jaar weer meegedaan aan de actie "NL Doet".
Er is twee dagen hard gewerkt in de Rietput door vrijwilligers en door leerlingen van het CIOS in Goes.
De Rietput is van het Waterschap.
De beheerwerkgroep zorgt daar elke jaar weer dat de wilgen netje geknot worden.
In de zomer wordt op specifieke plaatsen gemaaid en het hooi afgevoerd om zodoende speciale planten de gelegenheid te geven om te groeien.
Tijdens NL doet is het middengebied onder handen genomen om daar het open karakter van te behouden.
De Rietput is een fantastisch mooi natuurgebied!
Tekst Eric B.

Foto Jans G.