Informatie Eerste Zaterdag Excursie's
Iedere eerste zaterdag van de maand hebben we een excursie van negen tot twaalf, tenzij anders vermeld. Soms sluiten we aan bij een andere werkgroep, maar steeds in overleg. Er wordt per keer aangegeven wat het excursiedoel is, dat kan specifiek op een dier of plantengroep gericht zijn of juist heel ruim op allerlei groepen.
1e Zaterdag van de maand excursie 10.00 uur einde 12.00 uur carpoolen vanaf parkeerterrein Hollandse Hoeve, bij carpoolen even een mail naar e-mail naar Johan. Eckhard als mailen niet lukt info via 06 23643846 Johan Eckhardt.

Natuuwerkdag 3 november 2018.
Op de natuurwerkdag 3 november 2018 heeft de de Beheerswerkgroep KNNV gewerkt bij te boerderij van de fam. Aarnoutse te Kwadendamme.
Onder de deelnemers een aantal scouts van scoutinggroep “de Voortrappers” uit ’s-Gravenpolder. Zij hebben lekker gewerkt en zich prima vermaakt.

Foto Johan V ©. natuurwerkdag 3 november 2018.

Foto Johan V ©. natuurwerkdag 3 november 2018.

"NL Doet" 2018 in de Rietput.

Traditiegetrouw heeft de KNNV afdeling Beveland ook dit jaar weer meegedaan aan de actie "NL Doet".
Er is twee dagen hard gewerkt in de Rietput door vrijwilligers en door leerlingen van het CIOS in Goes.
De Rietput is van het Waterschap.
De beheerwerkgroep zorgt daar elke jaar weer dat de wilgen netje geknot worden.
In de zomer wordt op specifieke plaatsen gemaaid en het hooi afgevoerd om zodoende speciale planten de gelegenheid te geven om te groeien.
Tijdens NL doet is het middengebied onder handen genomen om daar het open karakter van te behouden.
De Rietput is een fantastisch mooi natuurgebied!
Tekst Eric Brouwer.

Foto Jans Geuzebroek