Algemene doelstelling
Het leveren van een bijdrage aan de instandhouding van kleinschalige landschapselementen door knotten en aanplanten van knotwilgen, het snoeien en aanplanten van hoogstamfruitbomen en het maaien en hooien van (potentieel) waardevol grasland.

De werkzaamheden worden in groepsverband uitgevoerd. De verschillende projecten worden per seizoen (zomer en winter) in onderling overleg gepland en geëvalueerd. Naast de gebruikelijke werkzaamheden wordt jaarlijks een excursie en/of uitwisseling met andere beheerwerkgroepen georganiseerd. Er wordt gewerkt op zaterdagochtend (winterprogramma) en woensdagavond (zomerprogramma).

Programma
De beheerswerkgroep is van de maand november  t/m eind maart bezig met wilgen knotten of het aanplanten van hoogstamfruitbomen. Dit gebeurt op zaterdag om de veertien dagen en zomers van half juni t/m eind augustus wordt er  gemaaid en  gehooid in de Rietput en de Heemtuin iedere woensdagavond. Ook anderen dan de eigen werkgroepleden zijn welkom om deel te nemen aan lezingen, inventarisaties en excursies.

Beheerswerkgroep knnv bevelanden planning zomer 2018
Steeds op woensdagavond, vertrek werkplaats 19.00 uur, start op terrein 19.15 uur
Streven naar 2 begeleiders per avond.
Koek en zopie wordt verzorgd door Foort M. indien afwezig door Thijs F.

Het resterende winterprogramma 2019 is als volgt:
12 januari  Witte Hoeve, Ovezande.
26 januari  Witte Hoeve, Ovezande.
9 februari  Jachthuis, Kloetinge.
23 februari  Jachthuis, Kloetinge.
2 maart  NL-Doet, Rietput.
9 maart  Minnaard, Kapelle.
16 maart  Reserve.

Info: Johan Vermin, coördinator knotgroep, en geheel onderaan van deze pagina.

Op zaterdag 26 januari 2019 werd er weer  gewerkt aan de Witte Hoeve.
Op zaterdag 26 januari 2019 werd er weer  gewerkt aan de Witte Hoeve in Ovezande, een prachtig stukje Zeeuws cultuurlandschap waar een bed & breakfast is gevestigd.
De te knotte bomen waren ruim aan de maat omdat we er al een paar jaar niet meer waren geweest.
Met de juiste kennis en wat hulpmiddelen konden we de takken op de juiste plaats laten "landen".
Hierbij werd zelfs een stukje van de weg afgezet.
De lokale bevolking kwam nog even een kijkje nemen.
Uiteraard was er weer heerlijk appelgebak met koffie van de gastvrouw.
Al met al een leuke ochtend knotten en een gezellig samenzijn met z'n alle.

Foto Eric B. ©. Knotten bomen op zaterdag 26 januari 2019 bij de Witte Hoeve in Ovezande.

Foto Gezina de M. ©. zaterdag 16 december 2017 knotten Zaakse Weel.

Foto Gezina de M. ©. zaterdag 2 december 2017 knotten met heerlijke koek en zopie van de gastvrouw Mevr A.

Foto Gezina de M. ©. zaterdag 2 december 2017 knotten bij de familie A. de mist, rond het vriespunt, leverde dit magische plaatjes op.

Foto’s Jans G. ©. cursus zaag en veltechniek bij Mevr.A. aan de Zwaakse Weel 2016.

Foto Maurice B. ©. hooien rietput 2015.

In menu FOTO'S kun je de eerder gemaakte foto's van af 2015/16/17/18 en 19 vergroot zien.

Wij zijn altijd op zoek zijn naar nieuwe enthousiaste leden om te helpen bij diverse werkzaamheden.
Heb je interesse en wil je meer informatie over het werk van de beheerwerkgroep stuur dan een e-mail: Contact

Coördinatoren hooiwerk zomer en winter.

Info bij: Tonnie O. zomer.
Tonnie O. e-mail: Contact

info bij: Foort Minnaard zomer.
Foort M. e-mail: Contact

info bij: Johan Vermin winter.
Johan V. e-mail: Contact