Algemene doelstelling.
Het verzamelen van informatie over de paddestoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddestoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt. 

Programma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2020.
Paddenstoelenwerkgroep 
Programma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2020. 
Aanmelden uiterlijk 3 dagen van te voren bij ruud.lie@kpnmail.nl, om rekening met ieder te kunnen houden en vervoer eventueel te combineren. 

3 oktober  Den Inkel, Kruiningen.  
Den Inkel is een bosgebied ten oosten van Kruiningen. Afslag Kruiningen op A58. Volg Oude Rijksweg tot rotonde. Rechtsaf en bij 2e rotonde linksaf. Volgen tot parkeerplaats bij Zwembad Den Inkel. Verzamelen om 13.00 uur. 

10 oktober  De Schotsman, Noord-Beveland --- NMV excursie.  
We verzamelen in de 2e bocht [vanaf de rotonde van de parallelweg langs de N57] van de Schotsmanweg Kamperland waar we kunnen parkeren en waar de excursie begint. De Schotsman is ontstaan na de afsluiting van het Veerse Gat in 1961. Het bestaat uit loofbos en onbemeste gras/hooilanden op kalkrijk zand. De excursie begint om 11.00 uur. 

24 oktober  Wemeldinge.  
Het Wemeldingse bos. De excursie start om 13.00 uur op de Hoogeweg bij Wemeldinge bij de ingang van het bos. 

31 oktober  Braakman Noord Zeeuws-Vlaanderen (tunnel tolvrij). 
De Braakman ligt in Zeeuws-Vlaanderen vlak bij Hoek. Het is een natuurgebied met een zandige ondergrond. Als u de tunnelweg afrijdt neemt u na de tunnel direct de eerste afslag. Op de rotonde slaat u linksaf en volgt de weg langs het industriegebied tot aan het einde voorbij de laatste silo’s. Parkeren naast de weg voor de Mosselbanken. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel om uiterlijk 12.30 uur. De excursie start om 13.00 uur. 
 
11 november  Renesse, Zoete en Zoute Haard en zeereep. 
Het gebied ligt tussen Renesse en Scharendijke. Aan het einde van de  Helleweg en de kruising met de Rampweg (N652) is een parkeerplaats. 
De excursie begint om 13.00 uur. 

21 november  Oostkapelle, zeereep Duinweg - (dagexcursie). 
We verzamelen op de parkeerplaats aan het eind van de Duinweg en  starten om 11.00 uur. 

8 december  Bijeenkomst - Afsluiting van het jaar. 
MEC De Bevelanden in Goes. Het MEC is gelegen in het recreatiegebied  De Hollandsche Hoeve. Aanvang 19.30 uur.   
 
 

Info: Ruud L, 0115-451585, e-mail: Contact; Loek de B, 0113233612 / 0628421797 e-mail: Contact.Foto Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursie naar de Kleine Piet op 4 oktober Niek O, Wilma van R, en Piet E. Niek fotografeert Zomerfluweelpootjes.


Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursies Henk R, Jac G en Hannie J. bij het Markiezaatmeer 2018.
Zie voor meer paddenstoelen foto's

 

Paddenstoelenexcusiexcursie onder leiding van Thijs F, op zoek naar de Rode Kelkzwam in het Poelbos bij ’S Heer Hendrikskinderen met 11 personen op woensdag 25 januari 2017. Zie Foto's van paddenstoelen

Foto Ruud L, ©. sarcoscypha coccinea sl rode kelkzwam 25 januari 2017 Poelbos Goes.

Info bij: Ruud L, 0115-451585, 
e-mail: Contact

Deel deze pagina