Algemene doelstelling
Het verzamelen van informatie over de paddestoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddestoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt.

Programma
Er worden ± 10 excursies gehouden. De data worden later bepaald, mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Algemene activiteit voor alle leden:
Algemene excursie, mogelijk met bijbehorende lezing.

Excursieprogramma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2018
Excursieprogramma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2017/’18.
Het werk ligt stil in de winterperiode, een programma voor 2018 wordt voorbereid.

14 april De Pluijmpot, Tholen
De Pluijmpot is een afgedamde geul ten zuiden van Sint-Maartensdijk op Tholen. Het is een drassig gebied dat rijk is aan vogels. Het water wordt omzoomd door dijken, waarop een parkbosachtig gebied is ontstaan. We beginnen onze excursie om 13.00 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Kastelijnsweg bij de Oosterscheldedijk.                    Vertrek vanaf de achterzijde van station Goes om 12.00 uur.

16 mei De Schotsman.
We verzamelen in de bocht van de Schotsmanweg waar we kunnen parkeren en waar de excursie begint.

Info: Ruud Lie, 0115-451585, e-mail: ruudlie@kpnmail.nl; en Loek de Bruijn, 0113233612 / 0628421797 e-mail: lbruijn@zeelandnet.nl.

Voor exacte vertrekplaatsen en tijden van activiteiten en excursies: zie de online KNNV Activiteiten Agenda

Paddenstoelenexcusiexcursie onder leiding van Thijs Franse op zoek naar de Rode Kelkzwam in het Poelbos bij ’S Heer Hendrikskinderen met 11 personen op woensdag 25 januari 2017.

Foto Ruud Lie ©. sarcoscypha coccinea sl rode kelkzwam 25 januari 2017 Poelbos Goes.

info bij: Thijs Franse, tel: 0113-228247
Thijs Franse: e-mail naar Thijs Franse