Algemene doelstelling
Het verzamelen van informatie over de paddestoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddestoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt.

Programma
Er worden ± 10 excursies gehouden. De data worden later bepaald, mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
Algemene activiteit voor alle leden:
Algemene excursie, mogelijk met bijbehorende lezing.

Excursieprogramma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2017

4 oktober Boswachterij Westenschouwen
Excursie naar de Boswachterij Westenschouwen. De excursie start om 13.30 uur vanaf de excursieschuur van SBB aan de Kraaijensteinweg. Parkeren op de parkeerplaats bij de Rotonde van Westenschouwen. We vertrekken om 12.45 uur vanaf het P+R-terrein bij het station Goes.

11 oktober Veerse Bos
Het Veerse Bos ligt ten westen van het dorp Veere langs het Veerse Meer. Tegenover de jachthaven gaat u de Landschuurweg op en we verzamelen bij het kampeerterrein. Vandaar rijden we gezamenlijk naar het excursieterrein. Vertrek om 12.45 uur uit Goes, achterkant station. Verzamelen bij het kampeerterrein om 13.30 uur.

28 oktober Zwarte Polder en Kievitenpolder
Deze twee gebieden liggen aan de Zeeuws-Vlaamse kust. We verzamelen op het Tolplein om 11.00 uur, net achter de tolpoortjes. Vandaar rijden we naar Nieuwvliet-Bad. De excursie begint om 12.00 uur op een nog vast te stellen plaats.

8 november Yerseke Moer
De excursie start om 13.00 uur. Er zijn nog wat vraagtekens: het vee moet eerst uit de Moer, anders geen excursie; verder moet nog vergunning verkregen worden van de terreinbeheerder.

18 november Dagexcursie naar Zeeuws-Vlaanderen
Deze excursie wordt verzorgd door Ruud Lie en Henk Knibbeler. Zij zullen het programma opstellen en iedereen informeren in het najaar.

22 november Zeereepproject
De NMV heeft een zeereepproject gestart waarbij de buitenste duinen en zeereep worden geïnventariseerd op paddenstoelen. Het gaat om zes soorten. Voor meer informatie zie de website van de NMV.
We gaan naar de zeereep van Oostkapelle. De excursie begint om 12.00 uur op de parkeerplaats aan het eind van de Duinweg in Oostkapelle.

Info: Thijs Franse, 0113228247 / 0640143290. e-mail: tfranse@zeelandnet.nl en Loek de Bruijn, 0113233612 / 0628421797 e-mail: lbruijn@zeelandnet.nl.

Voor exacte vertrekplaatsen en tijden van activiteiten en excursies: zie de online KNNV Activiteiten Agenda

Paddenstoelenexcusiexcursie onder leiding van Thijs Franse op zoek naar de Rode Kelkzwam in het Poelbos bij ’S Heer Hendrikskinderen met 11 personen op woensdag 25 januari 2017.

Foto Ruud Lie ©. sarcoscypha coccinea sl rode kelkzwam 25 januari 2017 Poelbos Goes.

info bij: Thijs Franse, tel: 0113-228247
Thijs Franse: e-mail naar Thijs Franse