Algemene doelstelling
Het verzamelen van informatie over de paddestoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddestoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt.

Paddenstoelenwerkgroep 
Programma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2019 

31 augustus Sint Jansteen  
Zeeuws-Vlaanderen - de tunnel is die dag tolvrij. 
Bos ten zuiden van Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen. Het bos maakt deel uit van het waterwingebied van St Jansteen. Verzamelen op de parkeerplaats bij het pompstation bij St. Jansteen. U rijdt van Hulst naar Kapellebrug langs de Gentse Vaart tot aan de rotonde bij de grens. Bij de rotonde rechts Van Hogendorplaan ligt de parkeerplaats. Aansluiten kan weer op de parkeerstrook na de tolpoortjes bij de Westerscheldetunnel, uiterlijk 12.10 u. De excursie start om 13.00 u. 

7 september Bossen Braakman-Zuid 
Zeeuws-Vlaanderen - de tunnel is die dag tolvrij. 
Bossen Braakman-Zuid in Zeeuws-Vlaanderen liggen ten zuiden van de 
N62 in de richting Philippine. Verzamelen op het parkeerterrein langs de Isabellaweg aan de rand van het bos. De Isabellaweg is het makkelijkst te bereiken via Philippine. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel, uiterlijk 12.30 u. De excursie start om 13.00 u. 

25 september Voormalig Waterwingebied Oranjezon bij Vrouwenpolder 
Natuurgebied Oranjezon. We beginnen de excursie op de parkeerplaats (betaald parkeren) tegenover Koningin Emmaweg 26, bij de uitspanning Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. De excursie start om 13.00 u. 
 
9 oktober  De Pluijmpot, Tholen  
De Pluijmpot is een afgedamde geul ten zuiden van Sint-Maartensdijk op Tholen. Het is een drassig gebied dat rijk is aan vogels. Het water wordt omzoomd door dijken waarop een parkbosachtig gebied is ontstaan. We beginnen onze excursie op de parkeerplaats aan het einde van de Kastelijnsweg bij de Oosterscheldedijk. De excursie start om 13.00 uur. 
Deze excursie is vervallen i.v.m. het slechte weer deze dag.

12 oktober  De Grevelingendam, Bruinisse  
Excursie gecombineerd met NMV. Aan de westzijde van de dam is een stuk aangeslibd en daarop is langzaam begroeiing ontstaan. In die begroeiing en op de schrale graslanden gaan we op zoek naar paddenstoelen. Niet-werkgroepleden aanmelden bij Henk Remijn op donderdagavond, 0118 581473 of 06 3374 2923. De excursie start om 11.00 uur vanaf de meest zuidelijke parkeerplaats langs de dam. 

30 oktober Duingebied Westenschouwen, Burgh-Haamstede  
Duingebied met loof- en naaldbos. Verzamelen op de parkeerplaats aan de A. van de Weijdeweg, een zijweg van de Hogeweg, bij Burgh. De excursie start om 13.00 uur.  

9 november Poelbos Goes  
Het Poelbos bij ’s-Heer Hendrikskinderen. Het bos is ontstaan in 1975 bij de ruilverkaveling van het Poelgebied. Het onderhoud wordt gedaan door Staatsbosbeheer. Het bos is een loofbos, met een interessant gedeelte dat beplant is met beuken. Verzamelen op de parkeerplaats aan de Theuniswegeling bij ’s-Heer Hendrikskinderen. De excursie begint om 
13.00 uur
 
23 november De Schelphoek Zeereepprojekt NEM-excursie.  
De Schelphoek ligt op Schouwen bij het dorp Serooskerke. Er is ooit de helmharpoenzwam gevonden. De excursie start om 11.00 uur op de parkeerplaats tegenover restaurant de Schelphoek. Voor Zeeuws-Vlamingen: Westerscheldetunnel is tolvrij. Niet-werkgroepleden aanmelden bij 
Henk Remijn op Donderdagavond 0118 581473 of 06 3374 2923 

30 november Neeltje Jans Zeereepprojekt NEM-excursie  
Het voormalig werkeiland Neeltje Jans. We verzamelen aan de zeekant van het eiland. U neemt de afslag naar Deltapark Neeltje Jans. Bij Proef Zeeland - mosselkweker en restaurant - gaat u naar rechts, dus niet naar het Deltapark. Rechtdoor blijven rijden tot de slagboom, links aanhouden tot je niet meer verder kunt, en dat is tevens de parkeerplaats. Nietwerkgroepleden aanmelden bij Henk Remijn op donderdagavond, 0118 581473 of 06 3374 2923. De exursie start om 11.00 uur.
 
10 december Bijeenkomst afsluiting van het jaar MEC De Bevelanden in Goes. Aanvang 19.30 uur. 
Aanmelden uiterlijk 3 dagen van te voren bij ruud.lie@kpnmail.nl, om rekening met ieder te kunnen houden en vervoer eventueel te combineren.
 
Info: Ruud L, 0115-451585, e-mail: Contact; Loek de B, 0113233612 / 0628421797 e-mail: Contact
Foto Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursie naar de Kleine Piet op 4 oktober Niek O, Wilma van R, en Piet E. Niek fotografeert Zomerfluweelpootjes.


Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursies Henk R, Jac G en Hannie J. bij het Markiezaatmeer 2018.
Zie voor meer paddenstoelen foto's

 

Paddenstoelenexcusiexcursie onder leiding van Thijs F, op zoek naar de Rode Kelkzwam in het Poelbos bij ’S Heer Hendrikskinderen met 11 personen op woensdag 25 januari 2017. Zie Foto's van paddenstoelen

Foto Ruud L, ©. sarcoscypha coccinea sl rode kelkzwam 25 januari 2017 Poelbos Goes.

Info bij: Ruud L, 0115-451585, 
e-mail: Contact

Deel deze pagina