Algemene doelstelling
Het verzamelen van informatie over de paddestoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddestoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt.

Paddenstoelenwerkgroep 
Programma Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep 2019 

31 augustus Sint Jansteen  
Zeeuws-Vlaanderen - de tunnel is die dag tolvrij. 
Bos ten zuiden van Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen. Het bos maakt deel uit van het waterwingebied van St Jansteen. Verzamelen op de parkeerplaats bij het pompstation bij St. Jansteen. U rijdt van Hulst naar Kapellebrug langs de Gentse Vaart tot aan de rotonde bij de grens. Bij de rotonde rechts Van Hogendorplaan ligt de parkeerplaats. Aansluiten kan weer op de parkeerstrook na de tolpoortjes bij de Westerscheldetunnel, uiterlijk 12.10 u. De excursie start om 13.00 u. 

7 september Bossen Braakman-Zuid 
Zeeuws-Vlaanderen - de tunnel is die dag tolvrij. 
Bossen Braakman-Zuid in Zeeuws-Vlaanderen liggen ten zuiden van de 
N62 in de richting Philippine. Verzamelen op het parkeerterrein langs de Isabellaweg aan de rand van het bos. De Isabellaweg is het makkelijkst te bereiken via Philippine. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel, uiterlijk 12.30 u. De excursie start om 13.00 u. 

25 september Voormalig Waterwingebied Oranjezon bij Vrouwenpolder 
Natuurgebied Oranjezon. We beginnen de excursie op de parkeerplaats (betaald parkeren) tegenover Koningin Emmaweg 26, bij de uitspanning Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. De excursie start om 13.00 u. 

9 oktober  De Pluijmpot, Tholen
12 oktober  De Grevelingendam, Bruinisse  
30 oktober Duingebied Westenschouwen, Burgh Haamstede 
 
Aanmelden uiterlijk 3 dagen voordien om rekening met ieder te kunnen houden en vervoer eventueel te combineren. Info: Ruud L, 0115-451585, e-mail: Contact 
Alleen de lokaties staan vermeld. De rest moet nog uitgewerkt worden en wordt aan de werkgroepleden toegestuurd. 
Aanmelden uiterlijk 3 dagen van te voren bij ruud.l, Contact  om rekening met ieder te kunnen houden en vervoer eventueel te combineren. 
 
Info: Ruud L, 0115-451585, e-mail: Contact; Loek de B, 0113233612 / 0628421797 e-mail: Contact
Foto Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursie naar de Kleine Piet op 4 oktober Niek O, Wilma van R, en Piet E. Niek fotografeert Zomerfluweelpootjes.


Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursies Henk R, Jac G en Hannie J. bij het Markiezaatmeer 2018.
Zie voor meer paddenstoelen foto's

 

Paddenstoelenexcusiexcursie onder leiding van Thijs F, op zoek naar de Rode Kelkzwam in het Poelbos bij ’S Heer Hendrikskinderen met 11 personen op woensdag 25 januari 2017. Zie Foto's van paddenstoelen

Foto Ruud L, ©. sarcoscypha coccinea sl rode kelkzwam 25 januari 2017 Poelbos Goes.

Info bij: Ruud L, 0115-451585, 
e-mail: Contact

Deel deze pagina