Algemene doelstelling
Natuurstudie, educatie en het verzamelen van gegevens ten behoeve van de Stichting Anemoon.

Programma
Elke 2 weken wordt het strand aan de noordkant van de Roompotsluizen, richting de slufter en de dam aan die kant geïnventariseerd.

Zomer en winteragenda
Ook anderen dan de eigen werkgroepleden zijn welkom om deel te nemen aan lezingen, inventarisaties en excursies.

Enthousiast team knnv vrijwilligers​
Enthousiast om de twee weken het strand op van Neeltje Jans.
Door weer en wind gaan de leden van SWG Neeltje Jans monitoren.
Na afloop van de ongeveer twee uur durende wandeling wordt de lijst van de vondsten gemaakt.
De lijst gaat naar het centrale punt van de stichting Anemoon.
De tijden dat het team te vinden is op het strand staan in het 't Heelblaadje, op de site van Anemoon
Jullie zijn allen van harte welkom om eens mee te lopen en kennis te maken met het fascinerende onderwaterleven.

Smp: Strandaanspoelsel en monitoring project = strandexcursie.

Limp: Litoraal Inventarisatie en monitoring project = strekdam stenenkerenexcursie.
strandexcursie (smp), met als het zo uitkomt een stuk strekdam (limp).

Inventarisatieprojecten en data:
Smp: Strandaanspoelsel en monitoring project = strandexcursie.

Limp: Litoraal Inventarisatie en monitoring project = strekdam stenenkerenexcursie. Strandexcursie (smp), met als het zo uitkomt een stuk strekdam (limp).

Srandwerkgroep
Alle wandelingen starten aan het eind van de Faalweg op het Noordzeestrand Neeltje Jans bij de Roompot sluizen .
Per keer duurt het ongeveer 2- 4 uur. Wij verzamelen onder het viaduct bij de roompotsluizen,
Het is handig om wanneer je van plan bent  te komen, contact op te nemen met Petra S. tel.0113-695431 / 06-20732637 of met Rien P. 06-83923891 of mailen met: e-mail: Contact het zou namelijk om allerlei redenen kunnen dat het een keer niet door gaat. Zorg voor warme kleding en laarzen, voor de limp-excursie ook stevige handschoenen.
Als je later komt kan je ons vinden op het strand. Eventuele wijzigingen in de agenda kunt u vinden op:  http://www.anemoon.org/Mijn-Anemoon/Activiteiten
Daarnaast wordt er meegewerkt aan de vloedlijnexcursies van diverse natuurorganisaties zoals o.m. Het Zeeuwse Landschap en Natuur-monumenten.

Voor meer info zie geheel onderaan deze pagina.

Agenda Strandwerkgroep Neeltje Jans 2020.

Dagen  Datums  Verzamelen

Donderdag  21 november  14:30 uur
Maandag  2 december  11:00 uur
Maandag  16 december  10:00 uur

Foto Rien P. ©wijde mantel 06 januari 2017 locatie vindplaats Strandwerkgroep wandeling Noordzeestrand Neeltje Jans. Bij de aller eerste wandeling op 6 januari 2017 aan het Noordzeestrand Neeltje Jans, werd deze wijde mantel gelokaliseerd door deze strandwerkgroep.
Hierbij een link naar 15 foto's van deze wandeling

Foto Hans E. ©. actinia equina, vindplaats van de anemonen is de nordelijke dam van ht strand bij de Roompotsluizen.

Twaalf zeeuwse groene vrijwilligers kregen 13 februari dit jaar een prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Van onze strandwerkgroep kregen Ine v.d. Ven, Rien P. en ik de prijs. Deze werd uitgereikt in Terra Maris.
Na een vraag uit het bestuur over datgene, dat onze werkgroep bezig houdt, nodigde ik hen uit om een keer mee te wandelen, wanneer wij onze inventarisaties doen.
De secretaris Anika K. maakte een afspraak met ons en woensdag 21 september  vond deze wandeling plaats.
Het bestuur bestaat o.a. uit de commissaris van de koning  de heer H.P, Chiel J. van het Zeeuwse landschap, Huib U. archivaris van Schouwen/Duiveland e.a.
Het was een prachtige dag en iedereen genoot en was het na afloop er over eens, dat ze voortaan anders over het strand zullen lopen. Na de wandeling trakteerde de heer P. op bolussen en ik had koffie en thee meegenomen.
We kregen het boek van Ad B. < Naar Zeeland>, dat nu circuleert onder de leden van de strandwerkgroep.
Tekst Petra S. Oktober 2016.

Foto Hans E. ©. In gesprek met Rien Pronk.

Foto Hans E. ©.

Foto Petra S. ©. Met uitzicht op de mooie luchten boven de Oosterschelde.

Info: Petra S. tel. 0113-695431 / 06-20732637; Rien P. tel. 0111-850727 / 0622393176. e-mail: Contact

Petra S. e-mail: Contact

Zie ook: Stichting ANEMOON