Algemene doelstelling
Natuurstudie, educatie en het verzamelen van gegevens ten behoeve van de Stichting Anemoon.

Programma
Elke 2 weken wordt het strand aan de noordkant van de Roompotsluizen, richting de slufter en de dam aan die kant geïnventariseerd.

Zomer en winteragenda
Ook anderen dan de eigen werkgroepleden zijn welkom om deel te nemen aan lezingen, inventarisaties en excursies.

Enthousiast team knnv vrijwilligers​
Enthousiast om de twee weken het strand op van Neeltje Jans.
Door weer en wind gaan de leden van SWG Neeltje Jans monitoren.
Na afloop van de ongeveer twee uur durende wandeling wordt de lijst van de vondsten gemaakt.
De lijst gaat naar het centrale punt van de stichting Anemoon.
De tijden dat het team te vinden is op het strand staan in het 't Heelblaadje, op de site van Anemoon, en op de KNNV Activiteiten Agenda.
Jullie zijn allen van harte welkom om eens mee te lopen en kennis te maken met het fascinerende onderwaterleven.
Tekst Petra Sloof. September 2016​

Agenda Strandwerkgroep Neeltje Jans 2017/18.

Helaas door het slechte weer en de conditie van de wegen is de smp
excursie van maandag 11 december afgelast. Rien.

Dagen  Datums  Verzamelen
December 2017
Maandag 11 December 14:00 uur
Vrijdag 22 December 09:45 uur
Januari 2018
Zaterdag  06 januari  10:30 uur
Maandag 22 januari 10:30 uur
Februari 2018
Maandag 05 februari 10:30 uur
Woensdag 21 februari 11:00 uur
Maart 2018
Woensdag 07 maart 11:00 uur
Vrijdag 23 maart 11:00 uur
Vrijdag 06 april 12:30 uur
Zaterdag 21 april 12:30 uur

Smp:
Strandaanspoelsel en monitoring project = strandexcursie.

Limp: Litoraal Inventarisatie en monitoring project = strekdam stenenkerenexcursie.
strandexcursie (smp), met als het zo uitkomt een stuk strekdam (limp).

Alle wandelingen starten aan het eind van de Faalweg op het Noordzeestrand Neeltje Jans bij de Roompot sluizen .
Per keer duurt het ongeveer 2- 4 uur. Wij verzamelen onder het viaduct bij de roompotsluizen,
Het is handig om wanneer je van plan bent  te komen, contact op te nemen met Petra Sloof  tel.0113-695431 / 06-20732637 of met Rien pronk 0111-850727 / 06-22393176 of mailen met: strandwgneeltjejans@hotmail.com het zou namelijk om allerlei redenen kunnen dat het een keer niet door gaat. Zorg voor warme kleding en laarzen, voor de limp-excursie ook stevige handschoenen.

Als je later komt kan je ons vinden op het strand. Eventuele wijzigingen in de agenda kunt u vinden op:  http://www.anemoon.org/Mijn-Anemoon/Activiteiten
Daarnaast wordt er meegewerkt aan de vloedlijnexcursies van diverse natuurorganisaties zoals o.m. Het Zeeuwse Landschap en Natuur-monumenten.

Voor exacte vertrekplaatsen en tijden van activiteiten en excursies: zie de online KNNV Activiteiten Agenda.

Foto Rien Pronk ©wijde mantel 06 januari 2017 locatie vindplaats Strandwerkgroep wandeling Noordzeestrand Neeltje Jans. Bij de aller eerste wandeling op 6 januari 2017 aan het Noordzeestrand Neeltje Jans, werd deze wijde mantel gelokaliseerd door deze strandwerkgroep.
Hierbij een link naar 15 foto's van deze wandeling

Foto Hans Eckhardt ©. actinia equina, vindplaats van de anemonen is de nordelijke dam van ht strand bij de Roompotsluizen.

Twaalf zeeuwse groene vrijwilligers kregen 13 februari dit jaar een prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Van onze strandwerkgroep kregen Ine v.d. Ven, Rien Pronk en ik de prijs. Deze werd uitgereikt in Terra Maris.
Na een vraag uit het bestuur over datgene, dat onze werkgroep bezig houdt, nodigde ik hen uit om een keer mee te wandelen, wanneer wij onze inventarisaties doen.
De secretaris Anika Keijzer maakte een afspraak met ons en woensdag 21 september  vond deze wandeling plaats.
Het bestuur bestaat o.a. uit de commissaris van de koning  de heer H.Polman, Chiel Jacobusse van het Zeeuwse landschap, Huib Uil archivaris van Schouwen/Duiveland e.a.
Het was een prachtige dag en iedereen genoot en was het na afloop er over eens, dat ze voortaan anders over het strand zullen lopen. Na de wandeling trakteerde de heer Polman op bolussen en ik had koffie en thee meegenomen.
We kregen het boek van Ad Beenhakker < Naar Zeeland>, dat nu circuleert onder de leden van de strandwerkgroep.
Tekst Petra Sloof. Oktober 2016.

Foto Hans Eckhardt ©. In gesprek met Rien Pronk.

Foto Hans Eckhardt ©.

Foto Petra Sloof ©. Met uitzicht op de mooie luchten boven de Oosterschelde.

info bij: Petra Sloof tel: 0113-695431 / 06-20732637.

Petra Sloof: e-mail naar Petra Sloof

Zie ook: Stichting ANEMOON