Logo VWG de Bevelanden

Logo VWG De Bevelanden. Website VWG DeBevelanden.

VWG Website nog steeds offline
De VWG website licht er van af zondag 6 januari 2019 al uit, heb diverse vragen gesteld bij het Hosting bedrijf, maar laten of kunnen nu ook geen i.v.m. de storing geen e-mail bericht terug sturen.

Ben via via er achter gekomen er is een hele grote storing is bij het Hosting bedrijf waar ook de VWG website gehost staat maar de storing is momenteel nog niet verholpen!

Nieuwe KNNV Vogelwerkgroep DeBevelanden website.
Ik ben nog volop bezig met het afmaken van de nieuwe website ''KNNV Vogelwerkgroep De Bevelanden'' het plan was om eind januari deze online te zetten.

Als deze storing te lang gaat duren, zullen wij vervroegd de nieuwe website ''KNNV Vogelwerkgroep De Bevelanden'' online moeten zetten. Maar er moet nog het een en ander aan gesleuteld worden!

VWG De Bevelanden.
Is een werkgroep die is verbonden aan de landelijke Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging.( K.N.N.V.), tegenwoordig vereniging voor veldbiologie genoemd. Wij vallen onder de KNNV afdeling De Bevelanden.

Vogelwerkgroep De Bevelanden heeft momenteel ca. 70 enthousiaste leden. Ons werkgebied strekt zich uit over Noord- en Zuid-Beveland (inclusief het voormalig werkeiland Neeltje Jans) en omvat de gemeenten Noord-Beveland, Goes, Borsele, Kapelle en Reimerswaal.

Doel: de Vogelwerkgroep organiseert gezamenlijke activiteiten om onze kennis over vogels en hun leefgebied te vergroten en stimuleert de belangstelling voor vogels met als inzet de bescherming van vogels en hun leefomgeving. Bij activiteiten valt te denken aan excursies, thema-avonden en inventarisaties of tellingen.
Een aantal van deze activiteiten doen in nauwe samenwerking met en onder de coördinatie van Sovon Vogelonderzoek Nederland.

Informatie lidmaatschap KNNV / VWG
1. Men dient eerst lid te worden van de KNNV afdeling de Bevelanden dan wordt u automatisch lid van de Vogelwerkgroep VWG de Bevelanden.
Lid worden van de onze Vogelwerkgroep doet men via het aanmeldingsformulier op de website van KNNV afdeling de Bevelanden. Website: www.knnv.nl/bevelanden.

2. Wil je meteen lid worden, mail dan je naam, voornaam, adresgegevens, leeftijd, telnr, mobielnr en mailadres aan Foort Minnaard: Contact Dan ontvang je van de penningmeester van de KNNV gegevens hoe en wat je moet betalen.
Contributie leden vanaf 17 jaar € 32,50- per jaar, huisgenoten € 10,- per jaar.
Contributie donateurs minimaal € 14,00 per jaar, huisgenoten minimaal € 2,50 per jaar.
Donateurs zijn geen lid van de landelijke KNNV.
Betaling contributie a.u.b. voor 1 maart van het jaar op IBAN NL20 INGB 0003 9394 12
t.n.v. KNNV Beveland te Goes
Adreswijzigingen e.d. a.u.b. doorgeven aan de ledenadministratie:
Foort Minnaard, 's Gravenpolderseweg 56, 4462 CH, Goes, 0113-257445, e-mail: Contact

De vogelwerkgroep heeft een eigen website met als webbeheerder en ontwerp Bram K. e-mail: Contact eveneens webbeheerder van KNNV afdeling Bevelanden.

Laatste Verslagen en Mededelingen.

En zie vwg website voor laatste veslagen en medelingen: www.vwgdebevelanden.nl

Jaarlijkse vwg vergaderingen, bijeenkomsten, lezingen, excursies en activiteiten in 2019.

Za. 5 januari 2019. Kiekendieftellingen winter 2017/18

Za. 26 februari 2019.
Brouwersdamexcursie o.l.v. Bram T. Zie voor meer informatie over deze excursie:

Za. 2 februari 2019. Kiekendieftellingen winter 2017/18

Za. 4 mei 2019.
Voorjaarswandeling in Natuurgebied Oude Veerseweg Middelburg.
Steltlopers en struweelvogels langs de kanaaldijk o.l.v. Elly S. Details volgen later.

Za. 6 april 2019.
Spechtenexcursie op 6 april o.l.v. Peter B. Verzamelen op de parkeerplaats bij Vierwegen Kapelle om 7.30 uur. Aankomst om 8.00 uur bij de parkeerplaats  Mattenburg. Bij slecht weer wordt excursie een week later gehouden. Opgeven bij Peter to-us@zeelandnet.n

Vr. 31 mei 2019.
Nachtzwaluwexcursie Hoogerheide/Huijbergen vrijdagavond 31 mei en/of zaterdagavond 15 juni. Vertrek om 21.00 uur vanaf Vierwegen Kapelle. Aanmelden bij Peter B. welke voorkeur je wilt gaan.

Za. 1 juni 2019.
Veerse Bos en kreken vogelexcursie op 1 juni. Details volgen naderhand.
o.l.v. Elly.

Za. 7 september 2019.
Karrevelden bij de Oesterdam. Steltlopers. o.l.v. Elly S.

Za. 5 oktober 2019
Neeltje Jans. o.l.v. Elly.

Za. 16 november 2019.
Kustvogels in de buurt van Ouwerkerk. De kleine Beijerenpolder. o.l.v. Elly S.

Info: secretaris en contactpersoon Cees L. email; vwg_ledenadm@zeelandnet.nl

Zie hier alle activiteiten en excursies en uitgebreide informatie op: Online VWG Activiteiten Agenda

Foto Peter B. ©. de tellers bij Telpost De Banjaard (Noord-Beveland) 2016.

Foto Corine O. ©. IJsvogel locatie Fort Ellewoutsdijk 14 januari 2015

Voorzitter: VWG De Bevelanden: (waarnemend) Peter B. e-mail naar Peter B
Secretaris en contactpersoon VWG de Bevelanden: e-mail naar Cees Lavooy
Alle contactpersonen VWG De Bevelanden:  contactpersonen Vogelwerkgroep De Bevelanden