Eén van de belangrijkste activiteiten van onze vereniging zijn onze excursies en lezingen. Deelnemers kunnen een verslag schrijven van deze activiteiten. Vindt je het leuk om een verslag te schrijven van een excursie of heb je reeds een leuk verslag geschreven, laat het ons weten, zodat wij het kunnen plaatsen. Anderen kunnen dan genieten van het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Hieronder zijn enkele voorbeeldverslagen van activiteitenvan de afgelopen paar jaar geplaatst. Onderaan de pagina zijn deze verslagen te downloaden in pdf.

Verslag van wandeling door Amsterdamse Waterleidingduinen op 25 oktober 2014
Jan Plomp organiseerde een wandeling waarbij de deelnemers zelf vertelden over de waarnemingen die ze zagen. Met 15 deelnemers en goed najaarsweer was het een bezijondere wandeling. Een verslag vindt u helemaal onderaan de pagina (onderste document).
Foto van Paul Venderbosch
Deelnemers van de excursie in de najaarszon (Foto: Paul Venderbosch)

Verslag van paddenstoelenexcursie op 4 oktober 2014
Maddi Ferket schreef een gedetailleerd verslag over de paddenstoelenexcursie. Dit verslag wordt geplaatst in de decemberversie 2014 van de Duinrel. De eerste paddenstoel die beschreven is en in het oog sprong was de Pruikzwam. Een recentelijke foto hiervan is opgestuurd door Mariska de Graaff. In onderstaand de foto. Indien u op de foto klikt krijgt u een vergroting.
Foto van Mariska de Graaff
Pruikzwam (Foto: Mariska de Graaff)

Verslag van vlinderexcursie op 3 augustus 2013

Agaat Mesman en Co Mesman wisten circa 16 mensen weer te boeien met de vele vlinders die de Amsterdamse Waterleidingduinen kent. Ook enkele libelles kregen daarbij de aandacht.
Vlinderexcursie De Zilk AWD Distelvlinder

Verslag van lezing over roofvogels op 7 maart 2013 door Jan Westgeest
Sperwer in de tuin Sperwer in de tuin
Deze lezing werd verzorgd door Jan Westgeest, coördinator vogelwerkgroep IVN-Leiden, secretaris KNNV-Leiden en uitvoerder vogelinventarisaties voor SOVON. Door een grote opkomst van geïnteresseerden was de avond een zeer geslaagde avond. In onderstaand document vindt u een impressie van de inhoud van de presentatie, zoals deze werd ervaren door Paul Venderbosch.

Verslag van avond "Voor leden door Leden" 14 december 2012

Foto van Jos van Schie Grote Zaagbek (Foto Jos van Schie)
De avond "Voor leden door leden" was wederom een succes. Voor de vijfde keer inmiddels. 4 leden van onze vereniging hadden zich weer optimaal voorbereid om hun foto's digitaal aan andere leden te laten zien. De aanwezige leden werd welkom geheten door Jan Plomp die de volgende 4 sprekers aankondigde:
- Jos van Schie met als thema winteropnamen
- Leo Boele en Ellen Vriens met als thema de Groene Steeg (Historische begraafplaats Leiden)
- Pel van Hattum met een rondje Europese Landschappen
- Riek Bischoff-Tulleken met als thema "Los Zand".

Verslag van excursie Landgoed Oud Poelgeest en omgeving 10 november 2012
12 leden van onze vereniging verzamelden zich bij de ingang van het landgoed Oud Poelgeest om onder begeleiding van Marijke Burgel-Hollander van het IVN te kijken op deze mooie buitenplaats, op de daarnaast gelegen Heemtuin van Leiden en het daar tegenover gelegen Leidse Hout. Een verslag is gegeven in onderstaand PDF document met naam "Excursie Herst op landgoed".

Foto van Jos van Schie Herfstkleuren Oud Poelgeest

Verslag van excursie Elswout op 13 oktober 2012
Ruim 15 leden van onze vereniging verzamelden zich bij de ingang van het landgoed Elswout om paddestoelen te kijken op deze mooie buitenplaats. Hieronder een aantal foto's om een indruk te krijgen van de waargenomen soorten. Een verslag is gegeven in onderstaand PDF document.

Porseleinzwam Landgoed ElswoutPorseleinzwammen Panteramaniet landgoed ElswoutPanteramaniet Zwavelkopjes op landgoed ElswoutZwavelkopjes