zaterdag 24 oktober 2020

Beste leden van KNNV de Bollenstreek,

Excursies in coronatijd

Corona houdt ons allen min of meer aan huis- en aan onze buurt gekluisterd. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor het activiteitenprogramma van KNNV de Bollenstreek. We hebben de afgelopen tijd veel activiteiten moeten afblazen. Voor de activiteiten die wel doorgingen hadden we de nodige restricties ingebouwd, maar soms voelde dat toch niet goed.

We hebben nu besloten de lezingen in de kerkzaal van de Klister deze winter niet door te laten gaan. En ook de buitenactiviteiten gaan voorlopig niet door. Daarvoor geldt de beperking van vier mensen namelijk ook.

Om te zorgen dat we toch blijven genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft en om toch nog van elkaar kunnen leren, gaan we een “raadsel van de week” activiteit organiseren.

Raadsel van de week!

Hoe werkt het?
We sturen u aan het begin van elke week een natuurfoto met de vraag: Wat is dit? De foto laat ofwel een wat onbekende soort zien of een deel van een bekende soort. Het is leuk als er enig zoek- of denkwerk nodig is.
Via uw eigen bibliotheek of internet kunt u dan op zoek gaan naar het goede antwoord. U stuurt uw antwoord vóór de volgende vrijdag terug met een toelichting hoe u tot uw antwoord bent gekomen.
De winnaar is degene, die volgens de fotograaf van die week het mooiste of leukste antwoord heeft gestuurd.
Aan het eind van de week publiceren we de foto met een toelichting van de fotograaf en het antwoord van de winnaar van de week op de website van KNNV Bollenstreek (https://www.knnv.nl/bollenstreek).

Als uw emailadres niet bij de KNNV bekend is en u wilt toch graag meedoen, dan kunt u uw emailadres doorsturen naar secretaris@bollenstreek.knnv.nl
Als u de vraag van de week niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden bij secretaris@bollenstreek.knnv.nl

Wat hebben we nodig?
Fotografen, die een leuke foto hebben van een plant, vlinder, libelle, vogel, paddenstoel, voetspoor etc. en die willen insturen voor het Raadsel van de Week.
We verzoeken u uw foto met een uitleg te sturen naar secretaris@bollenstreek.knnv.nl
Wij hopen dat we op deze manier toch het gevoel van een natuurbeleving bij een excursie of lezing levend kunnen houden. En zo kunnen we na de coronatijd weer met al het geleerde in het echt genieten van de excursies.


Deel deze pagina