woensdag 25 september 2019

Onze actieve natuurvereniging bestaat dit jaar alweer 25 jaar.

Gewend om aan elk lustrum aandacht te besteden doen we dat ook deze keer en wel op woensdag 25 september.  U wordt hierbij dan ook van harte uitgenodigd om woensdagavond 25 september ons 25-jarig jubileum in dorpshuis “de Meerkoet” in Lisserbroek mee te komen vieren. U vindt “de Meerkoet” op Krabbescheerstraat 1.

Wij hebben de bekende natuurfotograaf Jan Vermeer bereid gevonden om deze avond een fotopresentatie te komen geven. Jan Vermeer wordt steeds vaker gevraagd als jurylid bij grote internationale foto-evenementen. Hij is medeoprichter van Natuurfotomagazine en was tot voor kort hoofdredacteur. De laatste jaren is hij regelmatig in de polaire gebieden als fotograaf actief.  Hij zal ons met een presentatie van zijn prachtige foto’s zeker niet teleurstellen.

Zoals reeds eerder in onze Duinrel van juni 2019 aangegeven verbinden we aan ons jubileum een fotowedstrijd. Thema van deze wedstrijd is “natuur in meest brede zin van het woord”. U heeft vast prachtige foto’s in huis gemaakt op een vakantie, tijdens een excursie of gewoon bij u in de tuin. Wat is het leuk om enkele van die foto’s op onze jubileumavond te delen met anderen. U wordt gevraagd maximaal 2 foto’s bij ons te bezorgen die wij in de feestzaal in de Meerkoet zullen ophangen. De jury bestaat uit uzelf en alle aanwezigen op deze avond. Omdat de meeste aanwezigen geen deskundigen op het gebied van de fotografie zullen zijn,  zal dat ook bij de beoordeling van de foto’s tot uiting komen. Het gaat dus niet om technische perfectie  maar om de gevoelswaarde die de natuurfoto heeft. U krijgt op onze feestavond de gelegenheid om met enkele stickers aan te geven welke foto’s u het leukst vindt. Degene met de meeste plakkertjes zal een passende prijs in ontvangst kunnen nemen.
Iedereen mag dus 2 foto’s insturen die wij het liefst uiterlijk 1 september in huis hebben tot 23 september :). Geprint op A4 formaat kunnen ze worden ingeleverd bij een van de bestuursleden.
De adressen daarvan vindt u in onze onvolprezen Duinrel. De foto’s graag voorzien van een eventuele titel (hoeft natuurlijk niet persé) en middels een bijlage of aantekening graag voorzien van  uw naam en adres.

Het programma voor deze avond luidt als volgt:
De zaal in de Meerkoet gaat open om 19.30 uur.
U wordt tot 20.15 uur in de gelegenheid gesteld om de ingeleverde foto’s te beoordelen en bestikkeren.
Na een openingswoordje van de voorzitter volgt de fotopresentatie van Jan Vermeer.
In de pauze zal de prijs voor de mooiste foto worden uitgereikt.

John van Velzen

Voorzitter natuurvereniging De Bollenstreek.