Datum:
Type activiteit:
Inventarisatie - planten

Floron organiseert Midzomerplantenjacht in de Dongevallei

FLORON viert haar 30e verjaardag zaterdag 16 juni om 10:00 uur met de Midzomerplantenjacht. Een plantenexcursie in de Dongevallei voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur. Plaats van samenkomst is het parkeerterrein ten zuiden van station Reeshof, Woerdenstraat 51, Tilburg.

Floron

Al meer dan 100 jaar wordt in Nederland door vrijwilligers intensief onderzoek gedaan naar de verspreiding van wilde planten en naar de noodzaak van hun bescherming voor ons welzijn.
In 1988 werd de stichting Floristisch Onderzoek Nederland (FLORON) opgericht, die er aanvankelijk voor zorgde dat de schriftelijk aangeleverde gegevens gedigitaliseerd werden, zodat ze effectief benut konden worden voor onderzoek en natuurbeleid. Inmiddels heeft FLORON www.floron.nl een interactieve website en een inventarisatie-app ontwikkeld, waarmee vrijwilligers de gegevens digitaal kunnen aanleveren. Al die gegevens worden wetenschappelijk toegankelijk én voor het publiek inzichtelijk gemaakt op de website www.verspreidingsatlas.nl waarin ook foto’s van plantensoorten en tekstinformatie zijn opgenomen.

Hommage aan Harry van Loon

In Tilburg was onder andere de vorig jaar overleden Harry van Loon een deskundig en enthousiast plantenonderzoeker die in de omgeving heel veel wilde planten in kaart heeft gebracht. Zaterdag 16 juni bezoeken we bij wijze van hommage aan Harry van Loon een gebied in de Dongevallei dat Harry 30 jaar geleden heeft onderzocht. Welke planten vinden we nog terug? Welke planten zijn verdwenen en welke kwamen ervoor in de plaats?

Aanmelden

Iedereen is welkom, het kennisniveau is niet belangrijk. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig voor de organisatie. Graag op https://www.floronnoordbrabantbaronie.nl/activiteiten/midzomerplantenjacht/
Deelname is gratis.

Georganiseerd door: