Datum:
donderdag 29 oktober 2020 12:00 tot maandag 1 november 2021 20:00
Type activiteit:

Plantencursus in 2021

Met in totaal 9 opdrachten, de rozenfamilie als laatste, hebben we de digitale cursus wilde planten afgerond. Gezien de positieve reacties van de deelnemers kijken we met trots terug op een geslaagde cursus. Er is zelfs een artikel aan gewijd in het landelijk blad Natura.

Het komend jaar bieden we weer een basiscursus wilde planten aan, wel met zoveel mogelijk fysieke toelichting. En we willen daarbij vasthouden aan eenzelfde opzet. We starten met een opdracht die individueel of door een tweetal wordt uitgevoerd, vervolgens komen we bij elkaar, bespreken de opdracht, geven uitleg over een aantal botanische begrippen en oefenen met determineren. De nadruk ligt dus op veel zelf oefenen. We streven naar 6 fysieke bijeenkomsten met de aftrap op 24 maart en daarnaast drie excursies. Mocht het door Corona nog niet allemaal lukken dan schakelen we weer geheel of gedeeltelijk over op de digitale vorm. In de Nieuwsbrief komen we hier wat uitgebreider op terug.

Onderstaand zijn de voorlopige data in 2021 (deze kunnen nog wijzigen vanwege niet beschikbaar zijn van ruimte in Boerderij Wolfslaar):

24-03-21

aftrap cursus wilde planten

21-04-21

les 1 cursus wilde planten

19-05-21

les 2 cursus wilde planten

29-05-21

excursie 1 wilde planten

23-06-21

les 3  cursus wilde planten

03-07-21

excursie 2 wilde planten

25-08-21

les 4 cursus wilde planten

28-08-21

excursie 3 wilde planten

22-09-21

les 5 cursus wilde planten

Deelnemers die in 2020 de digitale cursus hebben gevolgd bieden we de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de plantenwerkgroep. Elke dinsdagavond gaan we op stap. Op deze avonden zullen we zorgen voor extra aandacht en toelichting. Een of meerdere leden van de leden van de plantenwerkgroep zullen de begeleiding voor beginnende floristen op zich nemen. Dus cursisten van 2020 aarzel niet om met ons contact op te nemen via plantenwerkgroep@breda.knnv.nl  .

Jacques Rovers, coördinator plantenwerkgroep

Georganiseerd door: