Datum: 
dinsdag 28 april 2020 12:00 tot woensdag 23 september 2020 20:00
Type activiteit: 
Cursus

In de laatste Nieuwsbrief stond dat we eind maart vanuit de Plantenwerkgroep met een basiscursus wilde planten zouden starten.
Vanwege de coronacrisis kon deze niet doorgaan en we zijn op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om een digitale cursus op te starten.

Het was wel even zoeken maar we hebben onze weg daarin gevonden. Helaas excursies behoren niet voorlopig niet tot de mogelijkheden

Het plan is om elke twee weken een opdracht uit te laten gaan.
We vragen aan de deelnemers om met behulp van de Veldgids Nederlandse Flora meerdere plantensoorten uit een familie te determineren en een aantal specifieke vragen over deze familie te beantwoorden.

Het is de bedoeling om als cursist zelf aan de slag te gaan en aan de hand van bij voorkeur levend materiaal de stof eigen te maken.
Tot nu zijn de Kruisbloemfamilie en de Ranonkelfamilie aan de orde geweest. In grote lijnen volgen we de oorspronkelijke basiscursus. Na elke opdracht lopen we de antwoorden na en komen met een reactie.

We maken gebruik van de website van BredaBiBu (www.bredabibu.nl) voor plaatsing van het cursusmateriaal, opdrachten, antwoorden en achtergrondinformatie.
Inmiddels doen 14 personen uit de oorspronkelijke groep mee.. Voor ons alle reden om ermee verder te gaan.

Mocht je interesse hebben: er is nog ruimte om mee te doen (betekent wel even een inhaalslag).
Stuur even een mailtje naar breda@knnv.nl en we helpen je verder met registratie voor toegang tot de website.
Voor leden van KNNV Breda zijn aan deze digitale cursus geen kosten verbonden. Dus een mooie kans om nu meer over wilde planten te weten te komen.

Jacques Rovers, coördinator Plantenwerkgroep

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Breda
Kosten: 
geen
Contactpersoon: 
Jacques Rovers
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina