Datum: 
donderdag 21 februari 2019 20:00
Type activiteit: 
Lezing

Dubbellezing jaar van de Wulp en Raven in Brabant


De Wulp: waarom klinkt het jodelen steeds minder vaak?

Een jodelende Wulp die met trillende vleugels een glijvlucht maakt op een vroege voorjaarsochtend. Het zal menigeen kippenvel bezorgen, maar de balts van de Wulp laat zich steeds minder horen en zien. Sinds halverwege jaren tachtig is de Wulp als broedvogel met bijna 50% afgenomen. Ook elders in Europa gaat het niet goed. Terwijl er juist wel steeds meer Wulpen in de Waddenzee overwinteren. Hoe zit dat? Reden voor Sovon en Vogelbescherming om 2019 uit te roepen tot het Jaar van de Wulp. Tijdens deze lezing zoomt Albert de Jong van Sovon ook in op het voorkomen van de Wulp in West-Brabant. En vertelt hij hoe je mee kunt doen aan het Jaar van de wulp.

Raven in Brabant

In het tweede deel van de avond gaat Leo Ballering van Sovon in op het voorkomen van Raven in Brabant. De raaf is terug in Nederland en ook in Brabant stijgt het aantal broedgevallen. Wat is deze tot de verbeelding sprekende vogel eigenlijk voor dier, welke biotoop heeft hij nodig en hoe onderscheiden we de raaf van zijn familielid de kraai?
Nadere kennismaking gaat je zeker enthousiast maken voor deze bijzondere vogel.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom, de toegang is gratis

Datum en locatie

Donderdag 21 februari, 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda.


Meer informatie

over de West Brabantse Vogelwerkgroep?
1969-2019 We bestaan dit jaar 50 jaar. Wil je eens vrijblijvend mee gaan op excursie of ben je benieuwd naar onze vogelcursussen? Dat en nog veel meer vind je op www.westbrabantsevwg.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda
Kosten: 
geen
Contactpersoon: 
Wilma Rasink / 06 29232466 of Mathilde Marijnissen 06 11149046
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina