Datum: 
maandag 30 december 2019 13:30
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

FLORON organiseert deze winter voor de vijfde maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

De Eindejaars Plantenjacht is een mooie aanleiding om er samen gezellig op uit te trekken en de bloeiende planten te noteren die je tegenkomt in het bos, op de hei of in stad of dorp. Er worden door het gehele land plantenjachten georganiseerd.

Een mooie plaats in de omgeving van Breda lijkt de omgeving van de Bouverijen bij Teteringen. Er wordt daar ter plaatse volop gebouwd en met grond geschoven.  En het is een aangename omgeving om te vertoeven.  Op het einde van de maand zal daar vermoedelijk nog het nodige aan bloeiende planten te vinden zijn.

Aanmelden is niet nodig

Deelname is gratis

Plaats van samenkomst: Kriekenstraat/Burgemeester Verdaasdonkstraat in Teteringen  (net voor deze kruising zijn wegen voor een nieuwe wijk aangelegd waar je gemakkelijk kunt parkeren) https://goo.gl/maps/Kg8uMhWYZECatYyz5

Aanvang: 13.30 uur

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Kriekenstraat/Burgemeester Verdaasdonkstraat in Teteringen
Kosten: 
geen
Contactpersoon: 
Jacques Rovers
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina