Datum:
woensdag 9 oktober 2019 09:30
Type activiteit:
Natuurstudie

Vorig jaar lukte het niet om een themadag paddenstoelen te organiseren. Daarom proberen we het dit jaar opnieuw (hopend op voldoende vocht in het najaar). Yvonne Dijkman uit Zaltbommel zal ons op deze the-madag begeleiden.

In de ochtend gaan we op stap en verzamelen een aantal verschillende paddenstoelen.
In de namiddag komt het meer theoretische gedeelte aan bod. Een van de onderwerpen gaat over de eco-logie, leefwijze en relaties met paddenstoelen. Daarnaast komt de indeling van het paddenstoelenrijk aan de orde met uitleg over het verschil tussen Ascomyceten en Basiodiomyceten met daarbij vele voorbeelden. Ook proberen we met behulp van eenvoudige determinatietabellen, waaronder tabel van Vermeulen, paddenstoelen op geslachtsnaam of, in een aantal gevallen, op soortnaam te brengen. Voor een aantal soorten is microscopisch onderzoek noodzakelijk. Dit laatste laten we op deze themadag achterwege. Voor degene die alles weer eens even op een rij gezet wil krijgen een uitgelezen kans .

Datum: woensdag 9 oktober
Plaats: Kantoor van SBB in Breda
Tijd: start 9.30 uur en afsluiting rond 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 15
Kosten: €10,- leden KNNV Breda en €15,- niet leden

Aanmelden via Breda@knnv.nl onder vermelding themadag paddenstoelen

Jacques Rovers, tijdelijk coördinator paddenstoelen

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Kosten:
€10,- voor leden en € 15,- voor niet leden.
Contactpersoon:
breda@knnv.nl