Datum:
zaterdag 15 juni 2019 12:00
Type activiteit:
Thema-avond

KNNV Breda organiseert een themadag over spinnen. Iedereen kent ze, iedereen weet ze te zitten maar weet jij ook welke spin je ziet? Er zijn meer dan 500 soorten spinnen in Nederland te vinden waarvan vele toch een stuk zeldzamer dan onze huisspinnen en trilspinnen.

Peter Koomen

Onder leiding van Peter Koomen, spinnenexpert en fotograaf van de KNNV’s Basisgids Spinnen, leren we die dag de in’s and out’s van deze soortgroep. Jij als deelnemer krijgt inzichten in de ecologie van de soort-groep, de verschillende soorten en handige determinatie kenmerken. Wil jij zelf kunnen determineren met welke spin je te maken hebt of wil je ingaan op nieuwe weetjes en feitjes over deze soortgroepen? Dan is deze themadag ideaal om je kennis te verbreden en/of te verdiepen voor zowel beginner als gevorderde.
Wil je weten wie Peter Koomen is? kijk dan op : https://www.youtube.com/watch?v=xV1kKEn_I5A

De themadag bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijk deel. Tijdens de theorie gaat de spreker in op de verschillende soorten binnen de soortengroep, hun ecologie, determinatie en inventarisatiemethoden. In het praktijkdeel gaan we het veld in opzoek naar soorten, hoe je nou precies inventariseert en de soort op naam brengt.

Tijd: zaterdag 15 juni om 12:00 u en we eindigen rond 17:00 u
Locatie: Duurzaam leslokaal van Bezoekerscentrum Wolfslaar aan de Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda.
Deelname kost €10, voor leden en € 15,- voor niet leden. Op de dag zelf te voldoen.
Aanmelden kunt u doen door een e-mail te sturen aan merlijn_hoftijzer@hotmail.com of breda@knnv.nl

Merlijn Hoftijzer, coördinator themadag spinnen

wespspin

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Kosten:
€10, voor leden en € 15,- voor niet leden.
Contactpersoon:
merlijn_hoftijzer@hotmail.com of breda@knnv.nl