Datum: 
zaterdag 29 september 2018 10:00
Type activiteit: 
Natuurstudie

Themadag Zoetwatervissen

Op zaterdag 29 september organiseert de KNNV Breda een themadag over de zoetwatervissen van Nederland. Water is fascinerend maar het gaat pas echt leven als je weet wat er onder het wateroppervlakte leeft. Van tiendoornige stekelbaars tot kleine modderkruiper; er zijn tientallen vissen die je in de Brabantse beken tegen kan komen.

Onder leiding van specialisten van RAVON leren we die dag de in’s and out’s van deze soortgroep en krijg je inzichten in de ecologie van de soortgroep, de verschillende soorten en handige determinatie kenmerken. Wil jij zelf kunnen determineren wat je vangt of wil je ingaan op nieuwe weetjes en feitjes over deze soortgroepen dan is deze themadag ideaal om je kennis te verbreden en/of te verdiepen voor zowel beginner als gevorderde.

Inhoud:

De themadag bestaat uit een theoretisch ochtendgedeelte en een praktijk deel in de middag. Tijdens de theorie gaan de sprekers in op de verschillende soorten binnen de soortengroep, hun ecologie, determinatie en inventarisatiemethoden. In het middagdeel gaan we het veld in opzoek naar soorten, hoe je nou precies inventariseert en deze op naam brengen.

Theorie gedeelte workshop zoetwatervissen KNNV Breda

Waar en wanneer:

De themadag start in het Duurzaam leslokaal van Bezoekerscentrum Wolfslaar aan de Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda.

De themadagen starten om 10:00 en eindigen rond 16:00

Materiaal en kosten:

Het deelnemen aan een themadag is gratis, wel eigen lunch meenemen. RAVON zorgt voor materialen zoals waadpakken en netten.

Aanmelding:

Aanmelden voor de themadag kunt u doen door een email te sturen aan breda@knnv.nl. Het aantal deelnemers is maximaal 20 personen.

Workshop zoetwatervissen in de praktijk

 

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda
Kosten: 
gratis
Contactpersoon: 
Merlijn Hoftijzer
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina