Datum:
vrijdag 24 augustus 2018 19:30
Type activiteit:

Workshop vleermuizen

In augstus en september organiseert Knnv Breda een workshop Vleermuizen die bestaat uit een lesavond, een praktijkavond en een extra avond over een onderzoek naar vleermuizen in het Ulvenhoutse Voorbos.

• vrijdagavond 24 augustus, de 'Nacht van de vleermuis', lesavond door Chiel Simons.
  • donderdagavond 6 september, praktijkavond door Marcel Schillemans  van de Zoogdiervereniging samen met Chiel Simons.
  • woensdagavond 12 september, presentatie en excursie van het onderzoek in het Ulvenhoutse Voorbos door Peter Twisk (Regelink Ecologie & Landschap) in samenwerking met Hans Backx (Staatsbosbeheer).  Deze avond is ook apart bij te wonen.

Vleermuizen zijn onze enige vliegende zoogdieren.

In Nederland komen momenteel 17 soorten voor, in Noord-Brabant 12 soorten en in de omgeving van Breda kun je 8-10 soorten aantreffen. Wereldwijd zijn er meer dan 1000 soorten.

Deze workshop is dé gelegenheid om je te verdiepen in hun bijzondere manier van leven. De workshop gaat over de soorten, hun leefwijze en hoe ze waar te nemen. Monitoren van vleermuizen is in de regio extra van belang, omdat zoogdiervereniging samen met gemeenten in Noord-Brabant het natuurinclusief bouwen promoten. Dit doen ze door samen met woningcorporaties, projectontwikkelaars, aannemers en architecten proactief - en verblijfplaatsen voor vogels vleermuizen aan te brengen in en verblijfplaatsen voor vogels vleermuizen aan te brengen in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Plaats van samenkomst is het leslokaal van Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda.

Aanvang 19.30 uur. De praktijkavond begint mogelijk om 19.00 uur.

Maximaal aantal deelnemers voor de theorie-avond en praktijkavond van 24/8 en 6/9 is 20 personen.

De kosten zijn € 10,- voor huur lokaal en koffie/thee.

Aanmelden via email: breda@knnv.nl onder vermelding van Workshop Vleermuizen.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: