Datum:
dinsdag 17 september 2019 19:30
Type activiteit:
Cursus

Vanuit de mossenwerkgroep is de wens naar voren gekomen om beter met een microscoop om te leren gaan.

Voor een goede determinatie van mossen en vooral veenmossen is het gebruik van een microscoop onontbeerlijk. Als je daarmee aan de slag wilt komen allerlei vragen naar voren zoals: hoe maak je een goed preparaat, van welke delen, hoe doe ik dat wat heb ik daarvoor nodig, maar ook hoe stel ik mijn microscoop op een goede wijze in. Waar dient een condensor voor en hoe werk ik het beste met het dia-fragma? Veel basisvragen, die wel nodig zijn om goed met een microscoop te kunnen werken.
Daarom organiseert de KNNV Breda in de tweede helft van september drie avonden waarin uitvoerig op het gebruik van een microscoop word ingegaan en waarbij je veel praktische ervaring kunt opdoen.
Naast leden van de mossenwerkgroep zijn ook andere leden (bv van paddenstoelenwerkgroep) van harte welkom.
De cursus wordt gegeven door Harrie Hendrickx, voor de oudere leden zeker geen onbekende binnen de KNNV

Data: De cursus is voorlopig gepland op 17 en 25 september en 1 oktober
Locatie: duurzaam leslokaal van Boerderij Wolfslaar.
Kosten: 5 euro voor leden KNNV Breda en 10 euro voor niet-leden
In de volgende Nieuwsbrief zullen we het programma nader uitdiepen.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: